Veselības ministre: Universitātes slimnīcas ir mūsu veselības aprūpes “mugurkauls”

Pirmajā darba vizītē veselības ministre Līga Meņģelsone apmeklēja Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu (RAKUS). Tikšanas laikā ministre iepazinās ar valdi un struktūrvienību vadītājiem, kā arī pārrunāja slimnīcas stratēģijas projektu 2023.–2028. gadam. 

“Universitātes slimnīcas ir veselības aprūpes  “mugurkauls” un veselības aprūpes ekselences centri, kam jāsekmē pakalpojumu pieejamība, attīstība un kvalitāte visā Latvijā. RAKUS ir viens no svarīgākajiem mūsu veselības aprūpes posmiem. Šodien pārliecinājos, ka pēdējos gados šeit ir attīstīta gan mūsdienīga ārstniecības vide, gan pakalpojumu kvalitāte, kas līdzinās lielu Rietumeiropas universitāšu slimnīcu līmenim. Neskatoties uz pēdējiem gadiem pandēmijas ēnā, RAKUS spējis attīstīt arī zinātniski pētniecisko darbību un tālākizglītību. Tomēr vēl daudz izaicinājumu ir priekšā,” tiekoties pauda Līga Meņģelsone.
“Pieaugošās enerģētikas, būvniecības, pacientu ēdināšanas un citas administratīvās izmaksas rada neplānotu slogu ikvienai slimnīcai. Mums kopā ar valdības partneriem būs jāmeklē risinājumi, kā šo amortizēt, lai nodrošinātu nepārtrauktu un kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību.”

Tikšanās laikā ministre iepazinās ar RAKUS ieceri izveidot visaptverošu vēža centru, kā arī apmeklēja stacionāra “Gaiļezers” un Latvijas Onkoloģijas centra operāciju blokus.
“Vēža centra sertificēšana ir vēl viens nozīmīgs solis pretī mūsdienīgai un uz pacientu orientētai veselības aprūpei – tā ir paradigmu maiņa onkoloģisko saslimšanu ārstēšanā. RAKUS ir spēcīgs daudzprofilu ārstniecības potenciāls un kompetence, tāpēc tiekšanās pēc globālās prakses un atbilstošas vides sakārtošana to tikai pilnveidos.”

Vizītes laikā Līga Meņģelsone apmeklēja arī Aptiekas dienestu un tikās ar Latvijas Onkoloģijas centra vadību un vadošajiem speciālistiem.

Foto: publicitātes

 

TOP Komentāri

avatar