Vasaras brīvlaikā 16 gadīga meitene atrodas 3 promiļu reibumā

Ceturtdienas vakarā, 7. jūlijā, pulksten 21.30 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu no kāda iedzīvotāja, kurš skaidroja, ka Vecmīlgrāvī pie spēļu zāles “Olympic” vairāki jaunieši, tajā skaitā nepilngadīgas personas, uz ielas atrodas alkohola reibumā. Uz norādīto adresi tika nosūtīta Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes patruļa.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki sastapa jauniešu kompāniju, kas atbilda izsaucēja aprakstam. Policijas ierašanās brīdī neviens alkoholu nelietoja, taču viena no nepilngadīgajām meitenēm bija acīmredzamā alkohola reibumā, par ko liecināja alkoholam raksturīga smaka izelpā, nestabila pārvietošanās un nesakarīga runa. Savukārt, pārbaudot pārējos nepilngadīgos jauniešus, policistiem neradās aizdomas, ka viņi būtu alkohola reibumā.

Pamatojoties uz minēto situāciju, tika pieņemts lēmums 16 gadīgo meiteni aizturēt un nogādāt dežūrdaļā turpmākai lietvedības nodrošināšanai. Uzreiz, kad jauniete tika aizturēta, pie RPP darbiniekiem pienāca meitenes māsa un lūdza atļauju braukt līdzi.

Nepilngadīgai meitenei tika veikta alkohola koncentrācijas izelpas pārbaude, kas uzrādīja 3.02 promiles. Ņemot vērā pamatīgo reibumu un to, ka meitenei sāka asiņot deguns, tika izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigāde. Tomēr NMPD brigāde konstatēja, ka meitenes hospitalizācija nav nepieciešama.

Abas meitenes kārtības sargiem skaidroja, ka draugu kompānijā gribējušas iedzert un alkoholu iegādājusies 18 gadīgā māsa.

Uzsākts administratīvā pārkāpuma process par nepilngadīgā atrašanos alkohola reibumā. Tāpat tiks vērtēta pilngadīgās māsas un vecāku atbildība.

Par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošu vielu lietošanu vai atrašanos alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošu vielu ietekmē, ja to izdarījis bērns, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz 35 eiro.

Šogad līdz 7. jūlijam konstatēti 155 gadījumi, kad nepilngadīgie bijuši alkohola reibumā.

Foto:canva.com

TOP Komentāri

avatar