Aiztur trīs personas un no nelegālās aprites Bauskā izņem 55 tūkstošus cigarešu

Aizvadītajā nedēļā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas, turpinot aktīvu un mērķtiecīgu darbu nelegālo cigarešu aprites apkarošanas jomā, aizdomās par nelegālo cigarešu apriti Bauskā, aizturēja trīs personas un no nelegālās aprites izņēma 55 tūkstošus cigarešu. 

13.janvārī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Kinologu nodaļas Zemgales grupas kinologu un dienesta suni Darvinu veica kratīšanu septiņos kustamos un nekustamos īpašumos Bauskā, un no nelegālās aprites izņēma 55 000 cigarešu jeb 2 750 cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes markām. 

Uz aizdomu pamata par nelikumīgu cigarešu tirdzniecību, likumsargi aizturēja trīs iepriekš nesodītas personas. Šobrīd uz izmeklēšanas laiku personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Tāpat Valsts policijas amatpersonas izņēma vairākus tūkstošus eiro, kuri, iespējams, iegūti nelikumīgā veidā – realizējot nelegālās cigaretes. 

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas turpina izmeklēšanu kriminālprocesā par tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, realizāciju nelielā apmērā, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā, kā arī par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā. Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz 5 gadiem. 

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem. 

Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz Valsts policijas uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē), vai arī rakstot uz e-pastu uzticiba@vp.gov.lv.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar