Vannasistabas pārvērtības: kāpēc izvēlēties gan veļasmašīnu, gan žāvētāju

Nereti iemesls, kāpēc mājsaimniecības neizvēlas iegādāties veļas žāvētāju, ir vietas trūkums. Tomēr ir vērts izvērtēt risinājumus, kas ļaus pat nelielā vannasistabā izvietot gan veļas mazgājamo mašīnu, gan žāvētāju. Tas ļaus būtiski uzlabot dzīves kvalitāti – rūpējoties par veselību, tiks samazināti alerģijas riski, kā arī veļas žāvēšanai paredzētais laiks. Turklāt, jaunākajām elektroiekārtām ir augstākā energoefektivitātes klase, kas ļaus ietaupīt naudu un saudzēt vidi, veļas žāvēšanai patērējot minimālus resursus.

Novieto veļas žāvētāju virs veļas mazgājamās mašīnas

Domājot par to, kā atvieglot sev dzīvi, viens no būtiskiem palīgiem var būt veļas žāvētājs. Diemžēl ne vienmēr vannasistabu platība, īpaši tipveida dzīvokļos, ļauj izvērsties un ērti tajās ievietot vairākas sadzīves tehnikas iekārtas. “Tā vietā, lai abas iekārtas novietotu vienu otrai blakus uz grīdas, kas aizņemtu plašāku virsmu, ideāli piemērots risinājums nelielām platībām ir veļas žāvētāja novietošana virs veļas mazgājamās mašīnas. Izmantojot speciālu atdalošo plauktu un nofiksējot veļas žāvētāju pie sienas, ierīces var novietot vienu virs otras. Turklāt šis risinājums arī atvieglos to lietošanu – plauktu būs iespējams izvilkt un pēc mazgāšanas ērti pārlikt veļu nedaudz augstāk – žāvētājā,” uzsver “Samsung” produktu treneris Eduards Krumovics.

Atdalošais plaukts tiek piestiprināts pie veļas mazgājamās mašīnas ar skrūvēm, kā arī pēc tam, kad veļas žāvētājs ir novietots tam paredzētajā vietā (to noteikti vajadzētu darīt diviem cilvēkiem), to piestiprina ar skrūvēm speciāli paredzētās vietās. Svarīgi atcerēties, ka veļas žāvētāju ieteicams nofiksēt arī pie sienas. Tas nodrošinās, ka konstrukcija būs droša un stabila. Pēc iekārtu sastiprināšanas, priekšpusē starp mazgājamo mašīnu un žāvētāju, ir jānovieto dekoratīvā plāksne, lai stiprinājuma vieta nebūtu redzama un komplektācija iegūtu vienotu dizainu.

Ne vien tīra veļa, bet arī samazināts alerģiju risks

Rūpējoties par veselību, ir vērts pievērst uzmanību katram posmam veļas mazgāšanas un žāvēšanas procesā. Svarīgi izmantot tikai nepieciešamo mazgāšanas līdzekļa daudzumu, lai tas pēc skalošanas nepaliktu apģērba šķiedrās un nekairinātu ādu. Pateicoties mākslīgā intelekta tehnoloģijai un īpašiem sensoriem, veļas mašīnas ar Ecobubble™ un AI Wash tehnoloģiju spēj noteikt atbilstošāko mazgāšanas režīmu, nodrošinot optimālu tīrīšanu. AI Wash sistēma izmanto 4 veidu sensorus, kas ļaus veļas mašīnai aprēķināt mazgājamās veļas svaru, nepieciešamo ūdens un mazgāšanas līdzekļa daudzumu. Speciāls sensors noteiks arī apģērba netīrības pakāpi un, ja nepieciešams, paildzinās mazgāšanas vai skalošanas laiku.

Žāvējot veļu telpās, gaisa kvalitāte samazinās un pastiprināti izdalās mitrums. Mitruma līmenis telpās var pat sasniegt vairāk nekā 50%, radot labvēlīgu vidi mājas putekļu ērcītēm. Savukārt putekšņu sezonā žāvējot veļu ārā, ir risks, ka ar aci neredzamie putekšņi var pieķerties pie apģērba un pēc tam sagādāt problēmas, ja apģērba lietotājam ir alerģija. Izmantojot veļas žāvētāju, ne tikai ātrāk iespējams izžāvēt apģērbu, īpaši sezonās, kad telpās nav vēl pieslēgta apkure un veļa žūst īpaši ilgi, bet arī saudzēt savu veselību. Piemēram, pateicoties Quick Dry 35 režīmam, apģērbu apjomā līdz vienam kilogramam, būs iespējams izžāvēt 35 minūšu laikā.

Elektrības patēriņa samazināšana par 20%

Aptuveni 10% no mājsaimniecības elektrības rēķiniem var attiecināt tieši uz veļas mazgāšanu, tāpēc šajā jomā iespējami būtiski elektroenerģijas ietaupījumi. Arī sabiedrība kopumā arvien vairāk priekšroku dod ilgtspējīgiem risinājumiem, tādēļ Samsung, radot savas iekārtas, īpašu uzmanību pievērš enerģijas un resursu taupīšanai, kā arī viediem risinājumiem, kas palīdz tās izmantot pēc iespējas efektīvāk.

Samsung veļas mazgājamajās mašīnās iestrādātā Ecobubble tehnoloģija ļauj efektīvi apģērbu mazgāt arī vēsā ūdenī, tāpēc nebūs jāuztraucas, jo drēbes tiešām būs tīras un svaigas. Mazgājot veļu 30 grādu temperatūrā, nevis 60 grādu, enerģijas patēriņš samazināsies par 60%. Savukārt Ecobubble tehnoloģija parūpēsies, lai apģērbs būtu tīrs – mazgāšanas līdzeklis tiks pārvērsts burbuļos, tiks veicināta tā iekļūšanu audumā un atvieglota netīrumu likvidēšana, vienlaikus aizsargājot apģērba krāsu un faktūru, kā arī ietaupot enerģiju. Savukārt veļas mašīnā iestrādātā QuickDrive™ tehnoloģija ļauj samazināt mazgāšanas ciklu līdz pat 50% un enerģijas patēriņu – par 20%, nesamazinot tīrīšanas veiktspēju.

Arī Baltijā ir pieejama Samsung SmartThing lietotne, kas ļauj sekot līdzi un pārvaldīt enerģijas patēriņu mājoklī. Ar lietotnes palīdzību iespējams izvēlēties izdevīgāko laika posmu, kurā mazgāt veļu, redzēt elektrības patēriņu un pielāgot iekārtas iestatījumus, balstoties uz lietotāja paradumu analīzi, ko veicis mākslīgais intelekts.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar