Valsts prezidenta Egila Levita runa Saeimas rudens sesijas plenārsēdes atklāšanā

Valsts prezidents Egils Levits šorīt uzrunājot deputātus Saeimas rudens sesijas pirmajā sēdē novērtēja vairākus līdz šim paveiktos 13. Saeimas darbus, kā arī norādīja uz virkni likumiem un lēmumiem, kas nokārtotu sasāpējušas, ilglaicīgi nerisinātas problēmas. Tāpat E. Levits iezīmēja nākamās Saeimas darbības uzdevumus.

E. Levits par 13. Saeimas darbu:“13. Saeima ierakstīs Latvijas valsts politiskajā vēsturē vismaz trīs paradoksālas atziņas. Pirmā: valdību izveido Saeimas mazākā partija, bet viena no lielākajām pārsteidzošā ātrumā sabirst sīkās drumslās. Otrā: piecu un vēlāk četru ideoloģijās tik atšķirīgo partiju šķietami nestabilā koalīcija izrādās pārsteidzoši stabila un produktīva. Pirmo reizi Latvijas vēsturē valdība nostrādā pilnus četrus gadus. Trešā: divas neparedzētas un smagas krīzes – globālā pandēmija un Krievijas karš pret Ukrainu − pilnībā izmaina iecerēto politisko dienaskārtību. Tomēr tieši jūs, 13. Saeima, pieņemāt krietnu skaitu konceptuāli nozīmīgu likumu. Tie ilgtermiņā kalpos valsts drošībai, Latvijas kā tiesiskas un modernas valsts attīstībai.”

E. Levits par nākamās Saeimas uzdevumiem:“Latvija un pasaule atrodas būtiska, jauna laikmeta sākumā. Tā ir jauna ekonomika, kur būs nepieciešamas jaunas prasmes un kuras pamatā būs atjaunojamie resursi, zinātne, digitalizācija un inovācijas. Atgādināšu − mūsu starptautiskie rādītāji šajās jomās ir zem Eiropas vidējiem rādītājiem. Mēs kavējamies. Mums Latvijā nav šim jaunajam pasaules attīstības posmam sagatavoti pietiekoši labi, stabili pamati. Nākamās Saeimas un valdības uzdevums ir likvidēt šo atpalicību, kur mēs esam nonākuši pēdējos gados, pēdējās desmitgadēs, veicinot tehnoloģijās, inovācijās balstītu un eksportspējā mērāmu tautsaimniecību.”

Foto un video: president.lv

TOP Komentāri

avatar