Trešdiena: makaroni ar brokoļiem un olām

Olas ir viegli pieejams un maciņam draudzīgs produkts, kuru var izmantot, gatavojot ne tikai brokastis, bet arī pusdienas un pat vakariņas. Turklāt, olas ir veselīgs produkts, kas satur daudz proteīna, kā arī vērtīgas minerālvielas un vitamīnus. Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija, kas Latvijā un Lietuvā īsteno Eiropas Savienības finansēto izglītojošo kampaņu “Olas ir spēks!”, piedāvā vienkārši pagatavojamas olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai. 

Trešdiena: makaroni ar brokoļiem un olām

Nedēļas vidū pusdienām vai vakariņām piestāv makaroni, kuri lieliski garšo kopā ar dārzeņiem un olām. Starp citu, tos var paņemt līdzi uz darbu veselīgām pusdienām.

Sastāvdaļas:

  • 225 g “fusilli” makaronu

  • 225 g brokoļu

  • 6 lielas olas

  • 4 ēdamkarotes pesto mērces

  • Parmezāna siers pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Verdošā ūdenī izvāra makaronus, pievienojot brokoļus gatavošanas pēdējās četrās minūtēs. Nokāš caurdurī.

  2. Izvāra olas, nokāš un noskalo aukstā ūdenī, nomizo un rupji sakapā.

  3. Pesto mērci iemaisa makaronos un brokoļos. Iemaisa sakapātās olas, pievieno melnos piparus un sāli. Pasniedz ar pārkaisītu parmezāna sieru.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar