Stradiņa slimnīcas speciālisti sagatavojuši informatīvo materiālu Covid-19 pacientiem

Lai nodrošinātu to Covid-19 pacientu informētību, kuri var ārstēties mājās, Stradiņa slimnīcas speciālisti sagatavojuši vienkāršu un uzskatāmu informatīvo materiālu, kas vērš uzmanību uz galvenajiem faktoriem, kam jāpievērš uzmanība atveseļošanās procesā.

Nereti nācies dzirdēt, ka cilvēki piedzīvo zināmu apjukuma momentu brīdī, kad saņem apliecinājumu pozitīvam Covid-19 testam. Ja pašsajūta nav izteikti slikta, var rasties neziņa – kā rīkoties, ko darīt, kas ar mani notiks, kam būtu jāpievērš uzmanība un kuri ir tie rādītāji, kad vilcināties nedrīkst – ir jāvēršas pēc palīdzības nekavējoties! “Jautājumi, kas ir tik vienkārši, bet brīdī, kad attiecas uz cilvēku personīgi, kļūst ļoti nozīmīgi – cik augsta temperatūra ir par daudz, vai jāievēro gultas režīms, jeb tomēr vajadzīgas pastaigas, ko vēl varu darīt, lai uzlabotu pašsajūtu? Tik daudz padomu, nereti daudzi no tiem nepareizi – saprotams, ka šādā brīdī cilvēks meklē informāciju, kura nav piebārstīta sarežģītiem terminiem, kura ir viegli uztverama. Esam apkopojuši būtiskāko info grafikā, kuru ērti izdrukāt, turēt pa rokai un atzīmēt tajā svarīgāko,” stāsta Kārlis Rācenis, Stradiņa slimnīcas ārsts – internists, kurš slimnīcā strādā ar Covid-19 pacientiem.

Informāciju materiālam apkopojuši pneimonoloģe Dace Žentiņa, ārste gastroenteroloģijas rezidente, Judīte Lukša, internists Kārlis Rācenis, infektoloģe Aija Vilde.

Jāpiebilst, ka jau no marta pacientiem pieejama Stradiņa slimnīcas Fizikālās medicīnas un rehabilitācijas centra fizioterapeitu izstrādāts elpošanas vingrinājumu komplekss Covid-19 pacientiem, kuru sekmīgi pielieto arī slimnīcas Covid-19 pacientu veselības stāvokļa uzlabošanai:

https://www.stradini.lv/sites/default/files/editor/elpo%c5%a1anas%20vingrojumi.pdf

Izveidotais materiāls tiks izvietots slimnīcas komunikāciju kanālos un izsūtīts Latvijas ģimenes ārstiem un ārstniecības iestādēm lietošanai.

Foto: ilustratīva nozīme

TOP Komentāri

avatar