Ilona Bagele latviešu komponistu mūzikā Latvijas dievnamos

Daudzveidīga latviešu komponistu mūzika, tostarp vairāku šī gada jubilāru opusi un Ilonas Breģes un Agnetas Krilovas jaundarbi LNO solistes Ilonas Bageles, čellistes Initas Malnačas un ēģelnieces Ilonas Birģeles interpretācijās izskanēs koncertprogrammā “Zem Latvijas debesjuma”. Ar māksliniecēm klausītājiem būs iespēja tikties 4. decembrī plkst.16.00 Jelgavas Sv. Annas baznīcā un 5. decembrī plkst. 16.00 Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā. 5. decembra koncertu būs iespējams vērot tiešraidē www.facebook.com/Biedrība-Mulino-dellarte/ un biedrības “Mulino dell’arte” youtube kanālā.

Veidojot šo programmu, mākslinieces uzrunāja divas latviešu komponistes, kas rezultējies ar izvērstiem jaundarbiem – Ilonas Breģes dziesmu “Es runāt gribētu tik klusu” ar Māras Zālītes dzeju mecosoprānam un ērģelēm un Agnetas Krilovas dziesmu ciklu „Mīlestība – debesu dāvana” ar šī gada jubilāra Aleksandra Čaka dzeju mecosoprānam, čellam un ērģelēm, kuri tiks atskaņoti šīs programmas ietvaros. Jaundarbi ir piedzīvojuši savu pirmatskaņojumu Rīgā šī gada augustā un septembrī.

Programmā skanēs Jāzepa Mediņa, Lūcijas Garūtas, Jāņa Ivanova, Romualda Jermaka, Aivara Kalēja, Jāņa Lūsēna un Ilonas Rupaines mūzika.

Ieeja koncertā, uzrādot sadarbspējīgu Covid – 19 sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu.

Koncertus organizē biedrība “Mulino dell’arte” ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Jelgavas Sv. Annas baznīcas draudzes un Kuldīgas kultūras centra atbalstu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar