Savu izglītības ceļu atrodi izstādē “Skola 2022”!

Vēlies kļūt par ārstu, programmētāju vai skolotāju, bet neesi izvēlējies izglītības iestādi? Vai varbūt vēl nezini, ko studēt?  Tad tev no 11. līdz 13. martam ir jāapmeklē izstāde “Skola 2022”! Trīs dienas Ķīpsalā varēs iepazīties ar izglītības iespējām Latvijā un ārzemēs, konsultēties ar studentiem, pasniedzējiem un karjeras konsultantiem, apmeklēt izglītojošus seminārus un piedalīties aizraujošās aktivitātēs. 

“Ikvienam, bet jo sevišķi jauniešiem, ir svarīgi darīt to, kas interesē, patīk un padodas, tad arī neizpaliks panākumi. Ja pareizā izvēle ir izdarīta, arī studēt ir aizraujošāk, tāpēc aicinu izmantot izstādes sniegtās priekšrocības – iepazīt un salīdzināt daudzās studiju iespējas un izvēlēties tieši sev vispiemērotāko! Turklāt satikties klātienē, aprunāties, uzzināt un redzēt noteikti ir daudz interesantāk nekā meklēt informāciju internetā vai tikties tiešsaistes pasākumos,” norāda izstādes “Skola” projekta vadītāja Sanita Blomniece.

Latvijas augstskolas gaida topošos studentus

Savus nākamos studentus izstādē “Skola” gaidīs lielākā daļa Latvijas augstskolu. Ar studiju programmām, uzņemšanas noteikumiem, budžeta vietām, studiju apmaiņas un prakses iespējām, kā arī ārpusstudiju aktivitātēm Ķīpsalā jauniešus iepazīstinās Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Vidzemes Augstskola, Ventspils Augstskola, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas  Jūras akadēmija, Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija, biznesa augstskola “Turība”, biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola “RISEBA”, Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā, Transporta un sakaru institūts, Banku augstskola, Baltijas Starptautiskā akadēmija u. c.  

Apgūsti profesiju jau pēc pamatskolas

Ar profesionālo izglītību, ko var iegūt jau pēc 9. klases un arī pēc vidusskolas absolvēšanas, iepazīstinās Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža (LU RMK), Latvijas Universitātes P. Stradiņa Medicīnas koledža, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums (RTRIT), Liepājas Jūrniecības koledža, Rīgas Tirdzniecības profesionālā vidusskola, profesionālā vidusskola “Victoria” un “Hotel School”. LLU stendā varēs aprunāties ar Bulduru Dārzkopības vidusskolas un Malnavas koledžas pārstāvjiem. Ar robežsarga un robežsardzes kinologa arodiem, kurus var apgūt no 18 gadu vecuma, iepazīstinās Valsts Robežsardzes koledža.

Savukārt, ja vēlies studēt ārzemēs vai papildināt zināšanas valodu kursos, izmanto iespēju un aprunājies ar Tartu Universitātes, “Kalba”, “egoPERFECTUS”  un Francijas institūta Latvijā pārstāvjiem. 

Uz sarunu ar karjeras konsultantu!

Ja vēl neesi izlēmis, par ko īsti vēlies kļūt, tad aicinām uz sarunu ar Latvijas Karjeras attīstības atbalsta asociācijas karjeras konsultantu. Izstāžu centra foajē būs iekārtoti divi karjeras konsultantu kabineti, kur speciālisti 30 minūšu garās pārrunās palīdzēs apzināt tavas stiprās puses – talantus, intereses, spējas, prasmes – un aplūkos profesijas, kurās tās labāk realizēt. 

Satiec olimpiskos čempionus un piedalies aktivitātēs!

Izstādes dalībnieki ir parūpējušies arī par dažādām aizraujošām un izzinošām aktivitātēm. Izstādes pirmajā dienā, 11. martā, “Turība” piedāvā tikties ar olimpiskajiem čempioniem 3 x 3 basketbolā, vēl –  visās izstādes dienās piedalīties loterijā un laimēt velosipēdu. LU RMK aicina izmēģināt dažādas medicīniskas manipulācijas, kas tiek apgūtas studiju procesā, mācoties par ārsta palīgu, masieri un optometrista asistentu, bet RTRIT – piedalīties dažādās mini meistarklasēs. Savukārt iegrimt inovatīvāko tehnoloģiju pasaulē, izmēģināt jaunāko viedtālruņu funkcijas, uzzināt par ideju konkursu “Solve for tomorrow”, kā arī pārbaudīt savas zināšanas un prasmes dizaina domāšanā jaunieši varēs “Samsung” tehnoloģiju zonā.

Līdzās izstādes ekspozīcijai Ķīpsalā darbosies arī “uzvediba.lv” meistardarbnīcas, būs “Datorium” tehnoloģiju skatuve un Atvērtā skatuve.

“Datorium” tehnoloģiju skatuve

Digitālās tehnoloģijas ir pašsaprotama dzīves sastāvdaļa  gan uzņēmējdarbībā, gan izglītībā, gan arī ikdienas dzīvē. Tādēļ jauniešu programmēšanas skola “Datorium” aicina pievienoties tehnoloģiju skatuves notikumiem un iedvesmoties no jauniešiem, kas ar tehnoloģiju palīdzību ir radījuši inovatīvus digitālos risinājumus, jaunuzņēmumus un inovatīvus virzienus modernajā digitālajā sabiedrībā. Arī tu vari mainīt savu domāšanas veidu un no pasīva digitālā satura patērētāja kļūt par aktīvu digitālo tehnoloģiju attīstītāju un inovatīvu ideju radītāju! Izstādē “Skola” varēs satikt pieredzējušus vienaudžus, kas pastāstīs par savu pieredzi starptautiskos hakatonos, veidojot savus uzņēmumus un iegūstot labi apmaksātas prakses un darba vietas. Notiks arī dažādi “giveaway”, digitālie kvesti un “Discord” konkursi. Piedalies!  

Atvērtā skatuve

  1. un 12. martā uz Atvērtās skatuves notiks prezentācijas, kurās izstādes dalībnieki iepazīstinās ar savu aktuālo piedāvājumu. Aktivitātēm varēs sekot līdzi gan klātienē Ķīpsalā, gan arī tiešsaistē izstādes “Skola” profilā sociālajā vietnē “Facebook”. 

“Uzvediba.lv” meistardarbnīca 

Sestdien, 12. martā, jaunieši ir aicināti darboties “Nākotnes prasmju darbnīcā”, bet pedagogi un vecāki apmeklēt  “Uzvediba.lv”  seminārus par sarežģītas uzvedības izpratni skolā un ģimenē. Piektdien, 11. martā, notiks trīs semināru cikls “Vardarbība skolā. Kā izprast. Kā palīdzēt?”, bet svētdien, 13. martā – “Brāļi un māsas. Mīlestība un naids”. 

Diskusijas par pēckovida laiku

Sestdien, 12. martā, izstādē norisināsies pirmais klātienes seminārs pedagogiem „Skolotāja un skolēna veselība pēckovida laikmetā”, kurā diskutēs par veselīgu dzīvesveidu, garīgo veselību, divu gadu mazkustību un tās sekām, lieko svaru, aptaukošanos, skolas gaisa kvalitāti, skolnieku smēķēšanu, alkohola un apreibinošo vielu patēriņu. Vairāk par izstādi: www.bt1.lv/skola

Vienlaikus ar izstādi „Skola 2022” Ķīpsalā notiks “Latvijas Grāmatu izstāde 2022”, kas piedāvās tikties ar iemīļotiem rakstniekiem, baudīt autoru lasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos un iepazīties ar izdevniecību jaunumiem. Savukārt brīvdienās – 12. un 13. martā – apmeklētājiem durvis vērs arī starptautiskā mājdzīvnieku un zooindustrijas izstāde “PetExpo 2022”. Izstādes var apmeklēt ar “Skolas 2022” ieejas biļeti. 

Uzmanību! 

Izstādes notiks epidemioloģiski drošā vidē. Derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts (ar QR kodu) nepieciešams personām no 18 gadu vecuma.

Darba laiks:
11.–12. marts 10.00–18.00
13. marts 10.00–17.00

Biļetes:

Biļetes cena – 3 EUR
Autostāvvieta – 3 EUR
Stāvvieta autobusam – 10 EUR

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar