Robežsargi izņem 80 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Pirmdien, 8. jūnijā, Daugavpils novada Skrudalienas pagastā robežsargi pārtrauca nelikumīgu cigarešu pārvietošanu pāri valsts robežai, aizturot divus Latvijas pilsoņus. 

Silenes robežapsardzības nodaļas amatpersonas, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, Skrudalienas pagastā, pierobežas joslā, konstatēja četras melnā polietilēna plēvē ietītas kārbas, bet meklēšanas pasākumu rezultātā par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēja divus Latvijas pilsoņus. Kopumā robežsargi izņēma 80 000 cigarešu “NZ Gold” ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta otrās daļas (par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā vai izvešanu no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot tās no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā (kontrabanda), ja tā izdarīta ievērojamā apmērā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās). Personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Abas minētās personas tiks sauktas arī pie administratīvās atbildības pēc LAPK 194.1 panta pirmās daļas (par valsts robežas joslas, pierobežas joslas, pierobežas vai robežšķērsošanas vietas režīma pārkāpšanu).

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar