Rīgas rātsnamā atklāts Ukrainas bēgļu atbalsta un integrācijas centrs “Rīgas sirds”

Rīgas rātsnamā esošās kafejnīcas telpās 720 kvadrātmetru platībā durvis vēris Ukrainas bēgļu atbalsta un integrācijas nevalstisko organizāciju centrs “Rīgas sirds” ar mērķi veicināt un uzlabot Ukrainas bēgļu socializāciju, mazināt vientulības un stresa radītos negatīvos efektus, kā arī veidot atbalstošu un kvalitatīvu vidi Rīgā dzīvojošajiem bēgļiem.

Ar Rīgas domes atbalstu “Rīgas sirdi” vairāk nekā 720 kvadrātmetru platībā veido sabiedriskā labuma organizācija “Tavi draugi”, biedrības “Common Ground” un “Gribu palīdzēt bēgļiem, kā arī Ukrainas bēgļu kafejnīcu “Borščs – garšīgi pie ukrainietēm”. 

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis: “Rīgas pašvaldība jaunajam centram dod telpas galvaspilsētas sirdī – rātsnamā, – vienlaikus centra idejas autori un tās īstenotāji ir varonīgās biedrības, kas atbalsta Ukrainas bēgļus. Tāpēc sirsnīgs paldies biedrībām “Common Ground”, “Tavi draugi”, “Gribu palīdzēt bēgļiem” un kafejnīcai “Borščs” par šo iniciatīvu, par mērķtiecīgo darbu patvēruma meklētāju atbalstīšanā, un arī par to, ka esat iedvesuši jaunu dzīvību Rīgas domes ēkas bijušās ēdnīcas telpās, kas jau vairākus gadus bija tukšas. Jaunais centrs reprezentē kopīgu sirdsdarbu, atbalstot patvēruma meklētājus, un tas ir paraugs vērtībām, kuras būtiski sev atgādināt pirms Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienas svinībām – katrs no mums ir no svara, un kopīgā darbā varam īstenot nozīmīgas, jēgpilnas ieceres!”

Inese Dābola, biedrības “Common Ground” vadītāja: “Esam no sirds pateicīgi Rīgas domei un mēram Mārtiņam Staķim par sadarbību un atbalstu. Jaunajās centra telpās, kopā ar pārējām organizācijām, turpināsim sniegt atbalstu tiem, kas Rīgā ieradušies meklējot patvērumu. Aicinu ikvienu rīdzinieku sekot līdzi pasākumu programmai un piedalīties organizētajos notikumos. Kopā, viens otru atbalstot, varam sniegt nepieciešamo palīdzību ikvienam tik ilgi cik vien tas būs nepieciešams.”

Centrs apmeklētājiem pieejams jau no šodienas, 26. aprīļa, un būs atvērts katru dienu izņemot svētdienas un pirmdienas. Ik nedēļas tiek gatavota programma ar dažādiem notikumiem, to starpā ir koncerti, meistarklases ar māksliniekiem, socializēšanās pasākumi latviešu valodas apmācības un citas aktivitātes. Ir izveidots bērnu rotaļu stūrītis, kopstrādes telpa, bibliotēka, kā arī suvenīru veikals Ukrainas atbalstam.

Tāpat maija vidū “Rīgas sirdī” darbību uzsāks kafejnīca “Borščs – garšīgi pie ukrainietēm”, piedāvājot pusdienas rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Kafejnīca nodrošinās gan ienākumus centra darbības pamatizdevumu segšanai, gan socializācijas iespējas tā apmeklētājiem, gan arī radīs papildu darba vietas Ukrainas bēgļiem. Virtuves telpas tiks izmantotas gan gatavo maltīšu gatavošanai, gan dažādu Ukrainai raksturīgu pārtikas produktu ražošanai. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar