Rīgā notiks jau otrā psiholoģiskās rehabilitācijas nometne Ukrainas bērniem

Nodibinājums “Bērnu slimnīcas fonds” (BSF) 2022.gadā uzsāka sadarbību ar lielāko bērnu slimnīcu Ukrainā– Okhmatdyt. Sadarbības ietvaros BSF pagājušā gada decembrī organizēja psiholoģiskā atbalsta nometni Rīgā tiem Okhmatdyt slimnīcas pacientiem, kuri bija piedzīvojuši Krievijas okupāciju. Šogad sadarbības ietvaros tiks organizētas trīs nometnes Latvijā, un pirmā notiks jau nākamnedēļ, kad 25.aprīlī no Ukrainas Rīgā uz 10 dienām ieradīsies 20 Ohmatdyt slimnīcas pacienti un viņu mammas. 

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa: “Pēc pirmās nometnes saņēmām ļoti labas atsauksmes gan no bērniem un viņu mammām, gan no Ohmatdyt slimnīcas speciālistiem. Ohmatdyt šādas nometnes pagājušajā gadā bija organizējis vairākās Eiropas valstīs, un atzina, ka mūsu organizētā nometne, kurā psiholoģisko atbalstu sniedza Bērnu un pusaudžu resursu centra speciālisti, bijusi ar vislabākajiem rezultātiem. Ohmatdyt slimnīcas speciālistu pieredze liecina, ka Ukrainas bērniem un pusaudžiem mentālā veselība kļūst arvien sliktāka, tamdēļ psiholoģisks atbalsts ir akūti nepieciešams. Starp 20 bērniem, kuri nākamnedēļ ieradīsies Rīgā, ir bērni, kuri karā zaudējuši tēti, kuri paši guvuši fiziskas traumas kara rezultātā, kuri piedzīvojuši Krievijas okupāciju un šobrīd saskaras ar tādām psiholoģiskām grūtībām kā, piemēram, depresija, trauksme, ēšanas traucējumi. Bērni, līdzīgi kā iepriekšējās nometnes ietvaros, būs vecumā no 5-17 gadiem, un psiholoģisko palīdzību saņems arī viņu mammas. Nometnes ietvaros rūpēsimies, lai bērniem ir iespēja ne tikai saņemt psiholoģisku atbalstu un fizioterapiju, bet arī vienkārši labi un interesanti pavadīt laiku. Sirsnīgs paldies visiem, kuri turpina ziedot Ukrainas bērniem, jo šo nometņu norise nebūtu iespējama bez ziedotāju atbalsta”. 

Lai Ukrainas bērni un viņu mammas varētu labāk justies un orientēties pilsētā, aicinām pieteikties brīvprātīgos, kuri var un vēlas laikā no 25.aprīļa līdz 4.maijam kādu brīdi būtu atbalsts nometnes dalībniekiem, pavadot nometnes dalībniekus uz programmā iekļautajiem pasākumiem. Brīvprātīgie var pieteikties, rakstot ziņu uz diana.klimcenko@gmail.com Tāpat ikviens ir aicināts ziedot Ukrainas bērnu nometnei, lai šogad Bērnu slimnīcas fondam būtu iespēja organizēt vismaz vēl divas šādas nometnes. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar