Notiks Maijas Kovaļevskas albuma MAJESTY atvēršana

Šo sestdien, 21. septembrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” uzreiz pēc Liepājas Simfoniskā orķestra 139. sezonas atklāšanas koncerta (ap pulksten 19:45) notiks izcilās latviešu operdziedātājas Maijas Kovaļevskas albuma MAJESTY atvēršana.

ASV skaņu ierakstu nams “Odradek Records” dienu iepriekš (20. septembrī) oficiāli klajā laidīs mūsu starptautiski atzītās operdziedātājas – soprāna Maijas Kovaļevskas pirmo solo albumu, kas pagājušā gada vasarā ierakstīts Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” ar Liepājas Simfonisko orķestri un Atvaru Lakstīgalu pie diriģenta pults.

“Mūsu sadarbība ar Maiju Kovaļevsku ir Liepājas Simfoniskā orķestra veiksmes stāsts. Ir liels gandarījums muzicēt kopā ar tik augstas klases mākslinieci, un esmu ļoti pateicīgs, ka viņa savam pirmajam solo albumam izvēlējās tieši mūsu orķestri. Droši varu apgalvot, ka mūsu radošais kopdarbs izskanēs tālu pasaulē,” saka Uldis Lipskis, Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs, piebilzdams “Vēl jo lielāks prieks ir šī ieraksta iznākšanu atzīmēt tieši mūsu dīvas dzimšanas dienā!”

Jaunajā solo albumā “Majesty” ir iekļautas operu ārijas no tādām pasaulslavenām operām kā Kristofa Vilibalda Gluka “Orfejs un Eiridīke”, Volfganga Amadeja Mocarta “Dons Žuans”, Džakomo Pučīni “Bohēma”, “Manona Lesko”, “Vīlas. Džanni Skiki” un “Turandota”, Žila Masnē “Taīda”, kā arī Pētera Čaikovska “Jolanta” un “Jevgeņijs Oņēgins”.

Ierakstu nama “Odradek Records” paspārnē Liepājas Simfoniskajam orķestrim ir tapuši jau vairāki mūzikas albumi – “Kurland Sounds” ar latviešu skaņražu mūziku, 20. gadsimta mūzikas ieraksti ar izcilo itāļu pianisti Pinu Napolitano, kā arī Liepājas koncertu sērijas dubultalbums ar Riharda Dubras, Ērika Ešenvalda, Viļņa Šmīdberga, Jura Karlsona un Kārļa Lāča radītajiem Liepājas koncertiem.

Klausītājiem būs iespēja gan iegādāties jauno albumu, gan arī iegūt izcilās mākslinieces, kā arī diriģenta autogrāfus un arī kopīgi nobildēties. 

TOP Komentāri

avatar