Miera ostas iekārtošana: kā izvēlēties segas un spilvenus

Guļamistaba ir miera osta, kur visam jābūt patīkamam. Labs un spēcinošs miegs ir veiksmīgas dienas priekšnoteikums, kam svarīgi vairāki faktori: mierpilna atmosfēra, laba gaisa kvalitāte, ērta gulta un kvalitatīva gultasveļa.

Šobrīd veikalos ir pieejams plašs segu un spilvenu klāsts, kas ikvienu guļamistabu padarīs par omulīgāko un ērtāko telpu mājoklī. Viena no populārākajām izvēlēm ir segas ar kokvilnas vai poliestera pildījumu, taču aug pieprasījums arī pēc mikrošķiedras, dūnu, spalvu un dažādu jauktu materiālu segām, kas piemērotas gan bērnu gultiņai, gan lielai divguļamai gultai, lai zem vienas segas varētu ieritināties abi gulētāji. Segas ar dabisko pildījumu labi absorbē mitrumu, ir elpojošas un nodrošina siltuma izolāciju, savukārt mākslīgais pildījums vairāk piemērots alerģiskiem cilvēkiem. Īpaši iecienītas ir segas, kas izgatavotas no kokvilnas un zīda: tās ir ļoti maigas, patīkamas pieskārienam, atvēsinošas vasarā un sildošas ziemā. Savukārt patiešām bargai ziemai noderēs aitas vai kamieļvilnas segas.

Ja sega ir galvenais siltuma un omulības priekšnoteikums, tad spilvens – laba miega atslēga. Labs spilvens ir mugurkaula stiprais balsts, taču tikai tad, ja tas ir pietiekami augsts un stingrs, lai, cilvēkam guļot, mugura saglabātu taisnu pozīciju. Šādam nolūkam vispiemērotākie un šobrīd arī vispieprasītākie ir tā saucamie anatomiskie spilveni, kas pildīti ar memory putām. Tās vizuāli atgādina porolonu; šie spilveni pielāgojas gulētāja pozai un ķermeņa izliekumiem un tos atceras, sniedzot vislielāko miega komfortu. Būtiska šo spilvenu priekšrocība ir iespēja noņemt un izmazgāt to apvalku. Spilveni ar inovatīvo poliestera pārslu pildījumu ir mīkstāki, viegli kopjami un piemēroti cilvēkiem ar alerģijām vai jutīgu ādu. Savukārt dabiskais pildījums – spalvas vai dūnas – ir labi elpojošs un daudziem joprojām vispieņemamākais spilvena veids.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar