Martā Kuldīgas slimnīcā piedzimuši dvīņi un 100. bērniņš

Marts Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļai bijis darbīgs – pasaulē nāca 46 jaundzimušie, sagaidīts šī gada 100. bērniņš un piedzimušas dvīņu meitenītes.

No dzimušajiem bērniņiem 25 bija meitenītes un 21 puisītis. Smagākais bērniņš pagājušajā mēnesī bijis puisītis, kurš svēra 4,615 kg, bet vieglākā – meitenīte (2,52 kg). Garākais jaundzimušais piedzima 58 cm garš, savukārt īsākais bērniņš – 45 cm. Māmiņas vidējais vecums bija 30,18 gadi robežās no 18 līdz 42 gadiem.

10. martā vecmāte Zane Japeniņa kuldīdznieku ģimenē pasaulē palīdzēja nākt dvīņu meitenītēm – Gabrielai un Agnesei. Meitenītes piedzima ar septiņu minūšu intervālu un svēra 2,56 kg un 2,885 kg. Abas bija 50 cm garas. Dvīnīšu tētis Sandris pastāstīja: “Piedalījos dzemdībās un atbalstīju sievu. Meitenītes mūsu ģimenē ir pirmdzimtās. Arī sievai Lienei ir dvīņu māsa.” Jautāts, vai būs liels izaicinājums uzreiz ar diviem bērniņiem, tētis atbildēja, ka ģimene ir stipra un ar visu labi tiks galā.

Savukārt 14. martā nodaļā piedzima šī gada 100. bērniņš – meitenīte Emīlija, kura piedzimstot svēra 3,385 kg un bija 52 cm garš. Māsiņu mājās – Aizputē – sagaidīja divi brālīši un vēl viena māsiņa.

Lielākā daļa māmiņas, kuras par dzemdību vietu izvēlējušās Kuldīgas slimnīcu, bijušas no Kuldīgas (12), Talsu (8), Alsungas (4), Saldus (4), Ventspils (4) Brocēnu (3) un citiem novadiem.

Populārākie vārdi, kas doti zēniem – Roberts un Jēkabs, bet meitenēm – Hanna un Keitija. Vairākiem bērniņiem doti divi vārdi: Maikls Džeimss, Reimonds Ādams, Emija Skārleta, Gabriela Keita, Keita Anna. 

Kuldīgas slimnīca bērniņiem un ģimenēm vēl veselību, laimi un mīlestību!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar