Latvijas diriģenti apvienojas orķestrī, lai spēlētu dziesmu svētku koncertā

Piektdien, 7. jūlijā, uz Lielās ģildes skatuves kāps 61 pūtēju orķestru diriģents no visas Latvijas, lai kopā ar pieciem labākajiem valsts pūtēju orķestriem atskaņotu latviešu mūzikas koncertu “Partitūra svētkiem”. Koncertā izskanēs latviešu komponistu oriģinālmūzika, kas radīta koncertzāles skatuvei, darbi, kas bijuši nozīmīgi Latvijas pūtēju orķestru attīstībā un repertuāra papildināšanā.

“Šis ir simbolisks koncerts, kurā reizi piecos gados visi tie pūtēju orķestru diriģenti, kuri piedalās Dziesmu un deju svētkos, apvienojas, lai paši kopā muzicētu. Arī es ar prieku spēlēšu šajā kolektīvā. Protams, ka nolikt diriģenta zizli un atgriezties pie instrumenta spēles nav vienkārši. Lai arī savu profesionālo karjeru sāku kā mežradznieks, mežragu publiskā koncertā neesmu spēlējis vairāk nekā desmit gadus. Tomēr zinu, ka mums, diriģentiem, ir augstas kvalitātes prasības gan kā klausītājam, gan arī kā  izpildītājiem, tāpēc esmu drošs – koncerts ar savām bagātīgajām krāsām, tembru, akcentu un dinamiku būs īpašs baudījums ikvienam klausītājam,” pieredzē dalās starptautiski atzītais latviešu diriģents Atvars Lakstīgala, kurš XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos piedalās ar Ogres Mūzikas un mākslas skolas pūtēju orķestri.

Bez īpaši šim koncertam veidotā diriģentu orķestra uz skatuves kāps arī pūtēju orķestri “Auseklītis”, “Fanfara”, Rīgas Tehniskās universitātes studentu pūtēju orķestris “SPO”, Latvijas Universitātes pūtēju orķestris un Madonas pilsētas pūtēju orķestris. Programmā – Gunāra Ordelovska maršs “Vieglā solī”, Viļņa Šmīdberga “Kurzemes prelūdija” un Jāņa Ivanova “Rāzna”.

Otrs dziesmu un deju svētku koncerts, kurā piedalīsies A.Lakstīgala ir vokāli simfoniskās mūzikas koncerts “Šūpulis”, kas 4. jūlijā notiks Latvijas Nacionālajā operā. Vērienīgajā koncertā par Latvijas akadēmiskās mūzikas sākotni, turpinājumu, pārmantojamību, jaunradi un zināmā mērā arī par atdzimšanu ar sava zižļa palīdzību stāstīs teju visi aktīvie latviešu simfoniskā orķestru diriģenti – jaunie talanti, meistari, mācekļi un vecmeistari – A.Rubiķis, V.Gailis, A.Lakstīgala, A.Greters, J.Liepiņš, G.Kuzma, M.Ozoliņš, A.Poga, I.Resnis, A.Vecumnieks un A.Viļumanis.

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
1 Komentāru autori
Veronica Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Veronica
Viesis
Veronica

Zovem se Veronika i nisam mogla vjerovati kako sam dobila kredit od 20000 eura. Ponovno sam sretan i financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svima koji trebaju kredit da ih koriste kako bi izašli iz financijskih poteškoća, možete ih kontaktirati putem e-pošte ( davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih po stopi od 3%. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY….