Lai vanna būtu vairāk nekā tikai vanna

Vannošanās ir kopš antīkajiem laikiem iecienīta nodarbe, kas palīdz atslābināt muskuļus, sasildīties, attīrīt ķermeni un relaksēties pēc garas dienas. Senākās arheoloģiskajos izrakumos Santorīni un Krētā atrastās eiropiešu vannas datējamas ar 2. gadu tūkstoša vidu pirms Kristus. Arī mūsdienās tas ir viens no iecienītākajiem veidiem, kā mājas apstākļos gūt vislabāko SPA kompleksu cienīgu baudījumu. Lūk, STENDERS Attīstības ķīmiķes Jūlijas Kuzņecovas 10 padomi, kā savu vannošanās pieredzi padarīt neaizmirstamu.

Pirms sāc, iztīri vannu!

Viens no netraucētas atpūtas priekšnosacījumiem ir harmoniska vide. Ja tava vannasistaba šobrīd cieš no saguruša interjera, līdzsvaro vizuālos trūkumus ar nevainojamu tīrību, un tu jutīsies daudz labāk! Rūpējies par vannu un notekcaurulēm ikdienā, bet pirms pašas vannošanās noderēs ātri pagatavojams atsvaidzinošs skrubis no citrona un sāls (vannai, nevis tev).

Sagatavo parocīgu plauktiņu!

Grāmata vai žurnāls, dzēriena glāze, telefons vai kādas mūzikas ierīces pults, dvielītis – tās ir lietas, kuras var būt vajadzīgas ideālam vannas rituālam, bet pēc kurām negribēsies iet, katru reizi kāpjot ārā no siltā ūdens. Arī vannas malas ne vienmēr ir piemērotas svarīgu priekšmetu izvietošanai. Tāpēc iegādājies vai izgatavo šķērsām pāri vannai novietojamu stabilu, ērtu plauktiņu, uz kura salikt visu nepieciešamo. Izrotā plauktiņu ar svecēm vai ziediem, un tas pārvērtīs interjeru līdz nepazīšanai!

Radi noskaņojumu ar gaismu un mūziku!

Izvēloties atbilstošu apgaismojumu un mūziku, itin viegli vari radīt nomierinošu atmosfēru. Aizver žalūzijas, aizdedz sveces, izslēdz vannasistabas apgaismojumu, ja vien nevēlies vannā lasīt. Piemērotas būs arī regulējamas, dažādu krāsu un formu lampas, LED lampiņu virtenes un citi gaismas ķermeņi, kas palīdzēs radīt vajadzīgo gaisotni. Izveido savu vannas mūzikas izlasi vai baudi dziedinošu klusumu – tava vannasistaba ir tavs spa, kur tu esi vissvarīgākais klients!

Atbalsti galvu!

Parūpējies par kakla zonas un galvas labsajūtu: iegādājies ūdensdrošu spilvenu, kas piestiprināms vannas malai, vai arī izmanto galvas atbalstam sarullētu dvieli, kas pasargās matus no mitruma un piešķirs mājas spa procedūrai luksusa noti.

Neļauj ūdenim atdzist pārāk ātri!

Galvenais labas vannas priekšnoteikums ir pareizā ūdens temperatūra. Kā stāsta Jūlija Kuzņecova, optimāls vannošanās ilgums ir apmēram 20 minūtes: pārāk vēsa vanna būs nemīlīga un saīsinās vannošanās priekus, pārāk karsta – sagādās nepatīkamas izjūtas. Daži vienkārši triki palīdzēs ilgāk uzturēt vēlamo ūdens temperatūru. Pirms piepildīt vannu ar ūdeni, uzkarsē pāris katlus ūdens uz plīts vai tējkannā un ielej vannā – gandrīz verdošais ūdens sasildīs vannas virsmu, aizkavējot ūdens atdzišanu. Kamēr vannojies, turi vannasistabas durvis aizvērtas, lai tvaiks uzsildītu gaisu – jo siltāka būs telpa, jo ilgāk ūdens saglabās patīkamo temperatūru. Arī bagātīga vannas putu kārta aizkavēs ūdens atdzišanu: gaisīgas, košas greipfrūtu putas, uzmundrinošas dzērveņu putas, bagātīgas, cēlas rožu putas, liegas lavandas putas vai vizošas zelta putas ļaus katrai ķermeņa šūnai labsajūtā vibrēt, bet fantāzijai lidot tālu pāri ikdienībai.

Gremdējies smaržās!

Vai tie būtu attīroši sāls kristāli vai dabiski vannas pieni, jautras burbuļbumbas vai pašdarināti eliksīri – galvenais, lai to visu papildinātu tavs iemīļotais aromāts un vērtīgas, ādu kopjošas vielas. Burbuļbumbas ar ziediņiem vai zvēru ģīmīšiem, sirsniņu formā vai pavisam apaļas, bezkrāsainas un kā no varavīksnes loka noripojušas, sievišķīgi maigas un lietišķi vīrišķīgas – tās sarīkos aizraujošu šovu ūdenī, iekrāsos to, uzburs putas un piepildīs vannasistabu ar apburošu aromātu. Savukārt vannas sāls lieliski atslābinās nogurušus muskuļus un noņems spriedzi. Turklāt sāls un bumbu maisījumos pievienotās ziedlapiņas brīnišķīgi izskatīsies, atplaukstot ūdenī. Ja baidies, ka pēc vannošanās nāksies ķerties pie nopietniem tīrīšanas darbiem, sagūsti vannas sāli organzas maisiņā, liec ūdenī un baudi izcilo aromātu!

Atvēli laiku sejas maskai!

Laiska vannošanās ir piemērots brīdi, lai palutinātu arī sejas ādu. Ja pa rokai nav profesionālas kosmētikas, noteikti kaut kas piemērots atradīsies virtuvē. Ja baidies eksperimentēt, auzu pārslas, ola un citrona sula ir pārbaudīts komplekts ikvienai sejai, kas atsvaidzinās ādu un novērsīs negludumus.

Neaizmirsti par skrubi un masāžu!

Vannas peldes lieliski papildinās skrubēšanās. “Pareizi sākt skrubēšanu, kad āda sasilusi, veicot masējošas, saudzējošas apļveida kustības no attālākajām ķermeņa daļām virzienā uz ķermeņa centru, neberžot un nestaipot ādu. Sāls vai riekstu skrubji būs raupjāki, cukura skrubji – maigāki. Masāžas efektu pastiprinās speciāls masāžas cimdiņš vai birste,” iesaka Jūlija Kuzņecova.

Lai tavu dvieļu mīkstumu apskauž pat tavs kaķis!

Izcilas vannas peldes noslēgumā nav nekā patīkamāka kā ietīties lielā, pūkainā dvielī. Ja vien tev nav zināma kāda vecmāmiņas burvju recepte, kas ļautu dvielim cauri gadiem saglabāt mīksto faktūru, vēlams laiku pa laikam neskopoties un savus dvieļu krājumus atjaunot. Spa sajūtu paildzinās arī kvalitatīvs lina halāts, kas apmierinās pat visaskētiskāko gaumi.

Neaizmirsti par ādas mitrināšanu pēc vannas!

Tā kā karsts ūdens sausina ādu, pēc vannošanās neaizmirsti to mitrināt ar bagātīgu ķermeņa krēmu, losjonu vai eļļu, lai vannas dāvātais maigums saglabātos ādā līdz pat nākamajai dienai!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar