Koris MASKA konkursā Eirovīzijas koris 2019 ieguvis 2. vietu

Sestdien, 3. augustā, Gēteborgā tika aizvadīts otrais starptautiskais amatierkoru konkurss “Eirovīzijas koris 2019”. Babītes novada jauktais koris MASKA diriģenta Jāņa Ozola vadībā ieguva augsto otro vietu, piekāpjoties vien Dānijas korim “Vocal line”, bet trešajā vietā atstājot Slovēnijas pārstāvjus “Jazzva”.

Koris MASKA pirmajā kārtā izpildīja Lauras Jēkabsones skaņdarbu “Father Thunder” jeb “Pērkontēvs” Žūrijas priekšsēdētājs, komponists Džons Raters (John Rutter) par kora priekšnesumu pirmajā kārtā izteicās ļoti atzinīgi un norādīja, ka tajā pilnīgi skaidri bija sajūtams tas, ka latviešiem kormūzika nav vienkārši dziedāšana, bet kas pārpasaulīgs. Savukārt finālā koris izpildīja Lauras Jēkabsobes skaņdarba “Nāc, Dieviņi!” pirmatskaņojumu. Žūrijas pārstāve, zviedru dziedātāja Katarina Henrisone (Katarina Henryson), kura ir viena no pasaulslavenās a capella grupas “The Real Group” dibinātājām savā komentārā par kora sniegumu fināla kārtā atzina, ka viņasprāt, Latvijas pārstāvju galvenais trumpis ir spēks un kaisle, ar kādu viņi dzied, lai klausītāju apburtu un “aizvestu sev līdzi”. 

Šogad konkursa norise bija mainīta, sadalot to divās daļās. Pirmajā kārtā uzstājās visi 10 kori, bet fināla kārtai tika izvirzīti trīs, žūrijasprāt, labākie. Finālā sacentās Latvijas, Dānijas un Slovēnijas pārstāvji. Arī uzvarētāju noteica tikai žūrijas vērtējums. Konkursa žūrijā bija britu komponists Džons Raters, zviedru dziedātāja Katarina Henrisone, kā arī “mūsdienu a capella mūzikas tēvs” Dīks Šarons (Deke Sharon). Uzvarētāji saņēma ne vien titulu, bet arī iespēju nākamgad doties uz Pasaules koru spēlēm Beļģijā.

Jau ziņots, ka koris “MASKA” uz Gēteborgu devās gandrīz taisnā ceļā no Japānas, kur tika iegūti divi Grand Prix starptautiskos konkursos. Latvijas Televīzija apsveic kori MASKA!

Foto: Jonas Persson/EBU/INTERKULTUR

TOP Komentāri

avatar