Klasiskās vijolnieces provokatīvā reiva klipa debija – Alisa Fox

Šī gada 24. martā pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos jaunās mākslinieces Alisas Foksas tehno mūzikas skaņdarbs “Freedom” (“Brīvība”). Akadēmiskai vijolniecei klasiskā mūzika kļuva par klusu, un, to nomainot uz bungu spēli rokgrupās, Alisa neapstājās un tagad dārdina deju grīdas ar tehno mūziku. Alisas pirmais provokatīvais, enerģijas uzlādētais mūzikas klips aicina pievienoties mežonīgai reiva ballei ikvienu, kas meklē brīvību un iekšējās būtības atklāšanos, apliecinot spēku veidot savu realitāti un dzīvot dzīvi pēc saviem noteikumiem. 

“Freedom” jeb “Brīvība” ir kas vairāk kā tikai tehno mūzikas produkts, un tas tuvu nav viennozīmīgi izprotams un patērējams saturs. Šis ir spēcīgs protests pret tām varām, kas cenšas nomākt, noniecināt individuālitātes izpausmi un pašizteiksmes triumfu. Klipa kliedzošs, spilgts un agresīvs draivs, liks aizraut elpu un neatlaist spriedzi, līdz ļauties enerģiskiem tehno mūzikas pulsējošiem ritmiem, sirreālai un dekadentai ballīšu atmosfērai.

Norises vieta ir pamesta Rīgas lidosta, aiz kuras ikoniskām kolonu rindām izgaismojas ugunīgās reiva ballītes neona atspulgi. Pūlī vienotā vilnī redzami daudzveidīgu alternatīvo kultūru pārstāvji un indivīdi ar tetovējumiem un pīrsingiem, kuri visi gatavi svinēt savu personīgo brīvību. Klipa vizuālizāciju saspēle ir kā neona gaismu, dūmmaku un miesas siluētu kaleidoskops – savīts alternatīvā autentiskuma brīvības festivālā. Kad ballīte uzkarst, uzrodas negaidīts viesis – ļaunais priesteris, kurš nav ieradies glābt no pazudināšanas dvēseles, bet gan lai paustu savu dominanci, sistēmas ietekmi un kontroli. Taču pūlis nepakļaujas un zina, ko vēlas no šīs nakts, tāpēc nebaidās turpināt, ļaujoties neaizmirstamam tīrā hedonisma piedzīvojumam.

“Šajā klipā un skaņdarbā es kopā ar savu komandu centos tvert tādas paaudzes būtību, kura atsakās būt definēta pēc konvencijām vai sabiedrības normām, un kura līksmo par individuālitātes un personīgās izpausmes brīvības spēku. Aicinu ikvienu skatītāju pievienoties citādības pieņemšanas pieredzei, atbrīvojoties no stigmām, normām un pieņēmumiem, bet ļaujoties neierobežotās mākslinieciskās un iekšējās mežonīgās būtības izlaužanās svinībām”, tā par klipa vēstījumu pauž jaunā māksliniece Alisa Fox.  

Alisa Fox jeb īstajā vārdā Alisa Mališeva ir jaunais vārds – tehno mūzikas industrijā. Viņa dzīvo Berlīnē, Vācijā un ir pieredzējusi pop, roka, funka un kodolsintēzes mūzikā. Sākusi no 16 gadu vecuma klasiskās vijolnieces un altistes karjeru, spēlējot profesionālos orķestros visā pasaulē. Pēc tam sākās viņas muzikālie meklējumi, līdz Alisa nomainīja vijoli pret bungām un devās turnejā ar roka grupām un popgrupām. Viņa ir sadarbojusies ar māksliniekiem visā pasaulē un viesojusies ar dažādām pop, roka un fusion grupām Eiropā, ASV un Āzijā. Tagad viņa spēlē kā dīdžejs un rīko neaizmirstamas reiva ballītes!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar