Grūtībās nonākušie kredītņēmēji pārsvarā izvēlas kredītbrīvdienas

Ārkārtas stāvokļa izraisītās uzņēmumu dīkstāves dēļ aizvien vairāk cilvēku interesējas par iespējām atlikt ikmēneša kredīta maksājumus, un, lai palīdzētu finansiālās grūtībās nonākušajiem klientiem, specializētā kredītu banka Bigbank piedāvā kredītbrīvdienas un līguma termiņa pagarinājumu bez komisijas maksas. Īpaši iecienītas šobrīd ir kredītbrīvdienas. Tās piemērotas 34% no visiem Bigbank klientu līguma grozījumu gadījumiem.

Grūtībās nonākušiem klientiem Bigbank izstrādājusi vairākus noderīgus risinājumus. Populārākie no tiem ir 6 mēnešu pamatsummas atvaļinājums, līguma termiņa pagarināšana un abu risinājumu kombinācija. Ja nereti kredītbrīvdienas nozīmē kredītņēmēja atbrīvošana no pamatsummas maksājuma uz noteiktu laiku un šo maksājumu izdalīšanu uz nākamajiem mēnešiem, tad Bigbank piedāvātais atvaļinājums paredz ikmēneša maksājumus nepalielināt, bet gan pagarināt līguma termiņu. Būtībā šobrīd neveiktie maksājumi tiek pārnesti uz vēlāku laiku, kā rezultātā sākotnējā līgumā paredzētais ikmēneša maksājums nepieaug.

Izmaiņas līgumos tiek veiktas bez komisijas maksas. Turklāt klientiem būs iespēja pēc krīzes beigšanās atgriezties pie sākotnējiem līguma nosacījumiem, nemaksājot par izmaiņu veikšanu. 

«Kopš ārkārtas stāvokļa izsludināšanas jau vairāki simti klienti vērsušies pie mums ar lūgumu mainīt kredīta atmaksas nosacījumus finansiālu grūtību dēļ. No visiem gadījumiem, kad klienti kā maksājumu grūtību iemeslu minējuši Covid-19, 37% esam veikuši grozījumus līgumos. Ar pārējiem panākta cita veida vienošanās vai maksājumu grūtības bija minimālas, piemēram, samaksāt aprīļa maksājumu kopā ar maija maksājumu,» skaidro Bigbank Latvija vadītājs Ģirts Kurmis.

No visiem veiktajiem grozījumiem līgumos 34% ir piemērotas kredītbrīvdienas, un šādā veidā kredītņēmēju ikmēneša maksājumi vidēji samazināti par 63%. Bigbank aicina klientus laikus informēt aizdevēju par finansiālām grūtībām un kopīgiem spēkiem meklēt risinājumu aizņēmuma atmaksāšanai, sazinoties ar banku pa e-pastu info@bigbank.lv.

TOP Komentāri

avatar