Gardas ziemas zupas receptes no Latvijas dārzeņiem

Ziema noteikti nenozīmē atvadīšanos no gardajiem Latvijas dārzeņiem ikdienas maltītēs. Ciešā sadarbībā ar vietējām saimniecībām, “Maxima” veikalos iecienītākie iedzīvotāju dārzeņi – kartupeļi, burkāni, bietes un ķirbji – ir pieejami arī ziemas mēnešos. Tāpēc, lai iedvesmotu siltām ziemas maltītēm, “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi divas veselīgas un vitamīniem bagātas zupas receptes, kas ir ideāli piemērotas aukstajam laikam un gatavotas tieši no Latvijas dārzeņiem.

Biešu un sarkano kāpostu zupa ar liellopu gaļu

Sastāvdaļas:

1/4 sarkanais kāposts 

2 gb bietes 

1 gb burkāns 

1 gb sīpols 

3 gb kartupeļi 

1 gb kanēļa miza

600 g gatava plucināta liellopa gaļa

2 ēdamkarotes eļļa vai dzidrināts sviests dārzeņu apcepšanai

Sāls, pipari, cukurs pēc garšas

Skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošanas gaita:

  1. Kāpostus, bietes, burkānus, sīpolus, kartupeļus sagriež salmiņos;
  2. Uz vidējas uguns katlā sakarsē eļļu vai dzidrinātu sviestu, liek cepties sīpolus, burkānus, bietes;
  3. Pievieno sarkano kāpostu, kanēļa mizu un 2 litrus šķidruma (ūdeni vai gaļas buljonu);
  4. Vāra uz vidējas uguns 20 – 25 minūtes līdz dārzeņi ir gandrīz mīksti;
  5. Pievieno kartupeļus un gatavu plucinātu liellopu gaļu un vāra vēl 10 minūtes uz lēnas uguns;
  6. Pirms pasniegšanas pievieno garšvielas, sāli, piparus, nedaudz cukuru;
  7. Pasniedz ar skābo krējumu un iecienītajiem sakapātiem zaļumiem. Papildu var pievienot arī svaigu sarīvētu ķiploku.

Sakņu dārzeņu krēmzupa 

Sastāvdaļas:

1 gb pastinaks 

1 gb kartupelis 

1 gb burkāns 

1 gb sīpols 

500-600 g sviesta ķirbis 

1/3 zaļais čilī pipars 

2 ēdamkarotes eļļa vai dzidrināts sviests 2 ēdamkarotes

1 tējkarote malts kumīns 

100 ml kokosriekstu piens 

Pagatavošanas gaita:

  1. Dārzeņus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos;
  2. Sakarsētā katlā taukvielās apcep sīpolu, pastinaku, burkānu, kumīnu, čilī piparu;
  3. Pievieno ūdeni, ķirbi un kartupeli, un vāra 20 – 25 minūtes līdz visas sastāvdaļas ir mīkstas;
  4. Visu sablendē, pievieno kokosriekstu pienu, sāli, piparus pēc garšas;
  5. Var pasniegt vegānā veidā bez piedevām, vai ar vārītas vai kūpinātas vistas filejas šķēlēm.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar