Dzejas slams Andreja Upīša Memoriālajā muzejā

Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā, Brīvības ielā 38-4, 29. martā plkst. 20.00 noritēs dzejas slams. Dzejas slamu tradīcija ir ilgstoša un sena: aizsākušies astoņdesmito gadu vidū Amerikā, Latvijā tie ir arī atraduši mājas vismaz jau pēdējās desmitgades laiku, sapulcinot arī plašu atbalstītāju un tradīcijas uzturētāju loku.

Dzejas slams notiks jau daudziem zināmajā formātā: katram dalībniekam jāsagatavo trīs dzejoļu izpildījumi, jo sacensība sastāv no trim dzejas performanču raundiem. Dzejoļi drīkst būt dažādas tematikas, stila, izteiksmes.

Pirmajā kārtā 10 dalībnieki nolasa vai deklamē TIKAI vienu dzejoli. Pēc tam notiek vērtēšana.

Otrajā kārtā iekļūst 5 dzejnieki, kuriem ir augstākais vidējais vērtējums. Tiek dota iespēja izpildīt otro sagatavoto dzejoli. Vēlreiz tie tiek vērtēti. Trešajā kārtā iekļūst tikai 3 dzejnieki. Tie izpilda trešo dzejoli, pēc tā tiek noteikts slama uzvarētājs.

Dzejnieki tiks vērtēti gan pēc satura, gan pēc performances, piešķirot atzīmes no 1 līdz 10.

Interesantiem vēlams atsūtīt trīs savus sagatavotos dzejoļus un īsu aprakstu par sevi uz e-pastu: komunikacija@memorialiemuzeji.lv ar e-pasta tēmu: “Dzejas Slamam” līdz 17. martam vēlākais. Dalībnieki tiks izziņoti līdz 24. martam.

Balvu fonds: dāvanu kartes no izdevniecības “Neputns” un apgāda “Mansards” –

• 1. vietai katra karte 40 eiro vērtībā.

• 2. vietai katra karte 20 eiro vērtībā.

• 3. vietai katra karte 10 eiro vērtībā.

Ieejas maksa: 2.00 €.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar