Akcijā “Viens Ceļš Visiem” autovadītājus aicina ievērot 1,5 metru distanci no velobraucējiem

Lai uzlabotu satiksmes drošību, pasargājot kā velobraucējus, tā autovadītājus un citus satiksmes dalībniekus, veloamatieru riteņbraucēju biedrība “Latvian Cycling Girls” kopā ar CSDD un Latvijas Riteņbraukšanas federāciju atklājuši satiksmes drošības akciju “Viens Ceļš Visiem”. Tajā satiksmes dalībnieki aicināti uzlabot braukšanas kultūru, tostarp ievērojot 1,5 metru distanci no velosipēdistiem uz autoceļiem. 

Latvijas Republikas likumdošana paredz, ka velosipēdisti pa mūsu valsts autoceļiem var braukt pa brauktuvi vienā rindā, iespējami tuvāk braukšanas joslas labajai malai. Tomēr ikkatrs velosipēdists, kurš kaut reizi ir pārvietojies pa autoceļa brauktuvi, zina, ka tas ir liels un bieži vien bīstams izaicinājums. 

CSDD Komunikācijas departamenta vadītāja Ilze Šipkēvica norāda: “Attiecībā uz satiksmes dalībnieku drošību, CSDD vērš uzmanību uz trīs svarīgiem aspektiem – zināšanām, nepieciešamību izvērtēt satiksmes dalībnieku un transportlīdzekļu ietekmējošos faktorus, kā arī rīkoties cieņpilni pret citiem satiksmē. Velobraucēju un autovadītāju mijiedarbībā īpaši būtisks ir drošs intervāls un redzamība.” 

Akcijas iniciatoru, amatieru riteņbraucēju biedrība “Latvian Cycling Girls” (LCG) apvieno ap 70 velobraucējas. Biedrības pārstāve Zane Kalverša-Ķeņģe uzsver, ka aiz katra negadījuma ir cilvēks: “Neatkarīgi no tā, vai esi profesionāls velosportists, vai amatieris, autovadītājs vai kājāmgājējs, katram satiksmes dalībniekam ir jāievēro noteikumi un jāciena citi ceļabiedri. Tāpēc aicinām ievērot jaunu “nerakstīto likumu” – 1,5 metru distanci no velobraucējiem uz autoceļiem. Ticam, ka tas ar laiku varētu uzlabot braukšanas kultūru un palīdzēt mazināt negadījumu un potenciāli bīstamu situāciju skaitu.” 

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss: “”Viens Ceļš Visiem” ir Latvijas velobraucēju pašu iniciatīva, kam jau atsaukušies domubiedri un atbalstītāji. Profesionāliem velosportistiem, protams, ir ievērojama pieredze un iemaņas braukšanā pa autoceļiem gan Latvijā, gan ārvalstīs. Katrā valstī ir atšķirīga infrastruktūra un savas braukšanas kultūras iezīmes. To nav iespējams izmainīt ātri, bet pārmaiņas ir nepieciešamas.” 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar