Aglonā zīmogos Viņa Svētībai pāvestam Franciskam veltītu pastmarku

Latvijas Pasts izdod jaunu pastmarku un aploksni, atzīmējot Viņa Svētības pāvesta Franciska vizīti Latvijā 2018.gada 24.septembrī. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta tieši pāvesta vizītes norises dienā un vietā, 24.septembrī, Cirīšu ielā 8, Aglonā, no plkst.9 līdz 19.

Pastmarka Pāvesta Franciska vizīte Latvijā izdota 100 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir € 0,61, kas atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Līdz ar pastmarku izveidots arī īpašs zīmogs un izdota aploksne 3000 eksemplāru tirāžā. Uz jaunajiem filatēlijas izdevumiem redzams pāvesta Franciska portrets un Aglonas bazilikas ēka. Pastmarkas, aploksnes un zīmoga dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Viņa Svētības pāvesta Franciska pastorālā vizīte Baltijas valstīs risināsies no 2018.gada  22. līdz 25.septembrim, un tās laikā viņš apmeklēs arī Viļņu un Kauņu Lietuvā un Tallinu Igaunijā. Latvijā pāvests viesosies 24.septembrī – plānots, ka piedalīsies ekumeniskā dievkalpojumā Rīgas Doma baznīcā un svinēs Svēto Misi Aglonas bazilikā, tiksies ar Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem, kā arī svinīgā ceremonijā noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Francisks ir 266.pāvests, Romas katoļu baznīcas galva, kā arī Vatikāna vadītājs. Dzimis 1936.gada 17.decembrī, un viņa pilsoniskais vārds ir Horhe Mario Bergoljo. 2013.gada 13.martā Bergoljo tika ievēlēts par pāvestu, pieņemot Franciska vārdu. Viņš kļuva par pirmo jezuītu, pirmo personu no dienvidu puslodes un no Amerikas, kas ticis ievēlēts par pāvestu. Tāpat viņš ir pirmais Romas katoļu baznīcas vadītājs pēdējo 1200 gadu laikā, kurš nav no Eiropas. Francisks ir pirmais pāvests pēc Jāņa Pāvila I, kas pieņēmis vēl neizmantotu pāvesta vārdu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar