Andris Daugaviņš pošas valsts svētkiem ar picu bez mīklas

Šodiena ir lielisks laiks, lai ciemotos! Aktieris Andris Daugaviņš daudz zina par nelūgtiem viesiem, bet prot arī iepriecināt tos, kuri ir laipni gaidīti. Piemēram, producentu Jāni Kļaviņu, kuram kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski gatavo valsts svētku cienīgu gardumu – picu bez mīklas. 

Pica bez mīklas

4 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 40 minūtes

Izmaksas kopā: 9,24 eiro

Cena par porciju: 2,31 eiro

Nepieciešams:

Pamatnei: 

1 kartupelis; 

500 g maltas cūkgaļas Rimi

1 ola. 

Garnējumam:

300 g tomātu savā sulā; 

125 g mocarellas Rimi

50 g Holandes siera; 

30 g cietā siera Formaggio Rimi

50 g salami; 

50 g ķirštomātiņu Rimi

Mērcei

20 g diļļu; 

400 g grieķu jogurta Rimi

2 ķiploka daiviņas. 

4 lieli kartupeļi; 

sāls, pipari un cukurs pēc vajadzības. 

Pagatavošana

Sarīvē kartupeli un izspied lieko šķidrumu. Lielā bļodā samaisi rīvēto kartupeli ar maltu cūkgaļu un pievieno olu. Samaisi viendabīgā masā. Uz cepamā papīra izveido no gaļas masas aptuveni 1–2 cm biezu apli. Liec cepeškrāsnī un cep 200 °C temperatūrā 6 minūtes no vienas puses.

Vidējā katlā liec tomātus savā sulā, pievieno nedaudz sāls un cukura pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazini siltumu un ļauj mērcei sautēties apmēram 5–10 minūtes, lai tā sabiezē.

Pamatni izņem no cepeškrāsns, apgriez otrādi un pārklāj ar tomātu mērci. Virsū kārto salami šķēlītes, pāri liec sagrieztu mocarellu un uzrīvē cieto sieru. Turpini cept vēl 10–12 minūtes 200°C temperatūrā, līdz siers ir izkusis un zeltaini brūns.

Nomizo kartupeļus un sagriez biezās daiviņās. Cep gaisa friterī 200°C temperatūrā apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.

Smalki sakapā ķiploku un dilles. Sajauc ar grieķu jogurtu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisi viendabīgā konsistencē.

Picu pasniedz ar kartupeļiem un grieķu jogurta mērci. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar