Marta Grigale Mātes dienas svinībām izvēlas biezpiena klimpas zemeņu mērcē
Pasaulē nav nekā pašaizliedzīgāka par mātes mīlestību, tāpēc arī mammas ir pelnījušas visu to labāko, skaistāko un garšīgāko! Dziedātāja Marta Grigale šo dienu svinēs gan kā māmiņa, gan kā meita un mazmeita, samīļojot un lutinot savus vistuvākos cilvēkus. Tāpēc kopā ar meitiņu Grētu viņa dodas pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo biezpiena klimpas zemeņu mērcē, ar ko palutināt mammu un vecmāmiņu.
Biezpiena klimpas zemeņu mērcē
4 cilvēkiem
Gatavošanas ilgums: 30 minūtes
Izmaksas kopā: 4,76 eiro
Cena par vienu porciju: 1,19 eiro
Nepieciešams
500 g pilnpiena biezpiena Rimi;
500 g miltu Rimi Smart;
šķipsniņa cukura Rimi Smart;
400 g zemeņu;
150 ml ūdens.
Pagatavošana
Biezpienam pievieno miltus, samīci viendabīgā, blīvā masā. Masu sagriez vairākās daļās un katru daļu izrullē garā “desā”. Katru “desu” sagriez gabaliņos – izmērs atkarīgs no tā, cik lielas klimpas gribēsi.
Katlā uzvāri ūdeni. Biezpiena un miltu masas gabaliņus saber katlā verdošā ūdenī un vāri, līdz tie uzpeld. Nokās, un klimpas gatavas!
Zemenes ieber katlā, pievieno ūdeni un cukuru. Uzvāri, padzesē un sablendē.
Pasniedz bļodiņās, sēdinot klimpas zemeņu mērcē.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri