LTRK prasa AS “Latvenergo” virspeļņu novirzīt elektrības rēķinu mazināšanai

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Padome ceturtdien, 8.martā, nolēma prasīt AS “Latvenergo” virspeļņu jeb 78,9 miljonus eiro, lai mazinātu elektrības rēķinus, tostarp diferenciācijas radītās sekas uzņēmējiem.

Tāpat būtiski turpināt pilnveidot Ekonomikas ministrijas kontroles un celt kapacitāti, lai izskaustu negodprātīgos obligātās iepirkumu komponentes saņēmējus. “LTRK Padome vienbalsīgi lēma, ka virspeļņu nepieciešams novirzīt elektrības rēķinu mazināšanai, kā arī būtiski “amortizēt” diferenciācijas radītās negatīvās sekas, kur maksājumu apjoms būtiski pieaudzis,” saka LTRK prezidents Aigars Rostovskis.

LTRK arī aicina Ekonomikas ministriju (EM) un valdību pirms izstrādātā modeļa apstiprināšanas, par virspeļņas pārdali par labu elektrības rēķinu samazināšanai, pārrunāt to ar biedrību, lai izskaustu potenciālos pārpratumus un nesaprašanos.

Jau iepriekš LTRK aicināja EM nekavējoties uzsākt kontroles un veikt nepieciešamās darbības obligātās iepirkumu komponentes (OIK) atbalsta saņēmējiem, lai tādējādi pārliecinātos par to godprātību. Tāpat nosūtīta vēstule EM vēstule par aktīvas rīcības nepieciešamību. Biedrība aicina arī virzīt apstiprināšanai Ministru kabineta noteikumus, kas palīdzēs palielināt ministrijas kapacitāti un tiesības kontroļu veikšanai.

 

Attēls: latvenergo.lv

TOP Komentāri

avatar