“X Faktora” superfināls ir klāt! Bukmeikeri uzvaru prognozē Grētai Grantiņai

Jau šo svētdien, 12. decembrī noslēgsies muzikālā šova “X Faktors” 4. sezona. Par 10 000 eiro un līgumu ar mūzikas ierakstu kompāniju “Universal Music Group” cīnīsies Grēta Grantiņa, Eduards Rediko un Viktors Buntovskis. “Betsafe” bukmeikeru vērtējumā vislielākās izredzes uzvarēt ir tieši Grētai Grantiņai.

Pirms pirmās tiešraides bukmeikeru vērtējumā starp galvenajiem favorītiem bija Diona Liepiņa, Eduards Rediko un Grēta Grantiņa. Taču 5. decembrī šova pusfinālā negaidīti no cīņas izstājās Diona Liepiņa, kura līdz šim tika vērtēta kā spēcīgākā Grētas Grantiņas konkurente. Dionai nācās izpildīt glābējdziesmu, pēc kuras skatītāji pieņēma lēmumu, ka mājās dosies tieši viņa, vietu superfinālā nodrošinot Eduardam Rediko. Pusfinālā pārliecinošu sniegumu demonstrēja arī Viktors Buntovskis, kurš skatītāju simpātijas ir iekarojis ar skatuvisko mieru un neparasto balss tembru, tādējādi nokļūstot arī šova superfinālā.

Noslēdzošajā raidījumā 12. decembrī skatītājus sagaida saspringta cīņa – uzvaras iespējas lielā mērā ir atkarīgas arī no sagatavotajiem priekšnesumiem. Dalībnieki uz skatuves kāps divas reizes, kur viens no priekšnesumiem tiks izpildīts kopā ar kādu Latvijā populāru mūziķi. Par skatītāju galveno favorīti tiek uzskatīta Grēta Grantiņa, novērtējot viņas uzvaras iespējas ar 55 procentiem. Jau pirmajā raidījumā Grēta sevi pieteica spēcīgi, izpildot zviedru popgrupas ABBA dziesmu “Winner takes it all”. Pēc priekšnesuma kājās piecēlās visa mentoru komanda. Arī turpmāk šovā Grēta profesionāli tika galā ar visdažādākajiem izaicinājumiem – vokālajiem, horeogrāfijas, tēlu maiņas u.c. Vairākkārt mentori ir uzsvēruši, ka viņus apbur Grētas sirsnība un patiesums, kas uz skatuves ir ļoti būtiski. Šova sākumā savā vizītkartē Grēta vēstīja, ka uzvaras gadījumā darīs visu, lai piepildītu savu muzikālo sapni – doties pasaules turē!

TIkmēr Viktoram Buntovskim un Eduardam Rediko paredzētas līdzīgas izredzes, katram no 25-30% robežās.

Šova laikā notiek arī liela cīņa starp mentoriem, jo katrs pārstāv savu dalībnieku kategoriju. Jau pirmo divu raidījumu laikā dalība noslēdzās divām Aijas Auškāpas grupām, bet ilgu laiku Marats Ogļezņevs varēja strādāt ar visiem trim dalībniekiem vecuma grupā 25+, tomēr Latvijas svētku nedēļā vismazāk balsu saņēma Olga Palušina, kamēr nedēļu pirms pusfināla šovs vienlaikus noslēdzās Denielam Bērziņam un Edgaram Kārkliņam.

Ņemot vērā, ka Grēta Grantiņa pārstāv Intaru Busuli, tieši šim māksliniekam tiek paredzēta uzvara iekšējā mentoru cīņā – šāda iespēja novērtēta ar 55% varbūtību. Pārējie procenti aiziet grupas “Instrumenti” pārstāvja Reiņa Sējāna virzienā.

“Betsafe” pārstāvja Valtera Rozmaņa komentārs: “Lielus pārsteigumus pagaidām šovā neesam manījuši, jo jau pirms tiešraidēm bija izkristalizējušies galvenie favorīti, kas šovā ir noturējušies arī līdz pēdējiem raidījumiem. Šova sākumā prognozējām, ka izteikti spēcīgāka būs Intara Busuļa komanda, kamēr vājākais posms būs Aijai Auškāpai. Favorītes lomu jau vairākus raidījumus ir pārņēmusi Grēta, bet viennozīmīgi iespējas finālā pārsteigt ir arī abiem puišiem.”

Raidījumu “X Faktors” jau no 2017. gada vada mūziķis Markus Riva, savukārt žūrijā darbojas Reinis Sējāns, Aija Auškāpa, Intars Busulis un kopš trešās sezonas arī Marats Ogļezņevs. Pirmajā posmā jeb atlasē visi žūrijas pārstāvji kopā vērtē dalībniekus, lai izraudzītos labākos. Otrajā posmā atlasītie dalībnieki sacenšas par trijām vietām savā vecuma grupā. Katru no vecuma grupām vērtē un pēcāk ar dalībniekiem strādā viens no žūrijas mentoriem.

Par šova “X Faktors” pirmās sezonas uzvarētāju kļuva Arturs Gruzdiņš, otrajā sezonā uzvaras laurus plūca baltkrieviete Kattie, bet trešajā sezonā pirmo vietu ieguva Elīna Gluzunova. Pašlaik Elīna redzama “STV” šovā “Ģimene Burkā”.

Foto: publicitātes

 

 

TOP Komentāri

avatar