“Very Cool People” uzdod aktuālu jautājumu – “Ko tu vēl gaidi?”

Grupas “Very Cool People” mūziķi ir apņēmības pilni turpināt pārsteigt kā publiku, tā paši sevi, tādēļ īpaši negaida un laiž klajā nākamo spridzekļhitu no topošā albuma. Jaunais singls nodēvēts par “Ko tu vēl gaidi?” un tapis kopā ar dziedātāju Paulu Saiju, stāstnieces lomu atvēlot grupas trombonistei Laurai Rozenbergai. Kā zināms, tad ritmiskās stāstītājas ampluā viņa iejutās arī grupas vasaras singlā “Rikšiem”.

Jaunās dziesmas “Ko tu vēl gaidi?” vēstījums ir tiešs un vienkāršs – viss dzīvē notiek šeit un tagad, tādēļ nav vietas prokrastinācijai. Ja ir kaut kas, ko vēlies sasniegt vai izdarīt, tad tas ir jādara! Idejiskais uzstādījums stabili ripo pa grupas jauno muzikālo šoseju, pa kuru līdzās ritmiski traucas tādi elektromobiļi kā house, drum’n’bass, dubstep un EDM. 

“Šoreiz vēlamies rosināt un iekustināt sēdošos štukotājus, kas tikai bīda mākoņus, bet neko tā arī nedara, lai materializētu savas vēlmes un idejas,” stāsta grupas stūrmanis un ģitārists Elvijs Grafcovs. “Gribam iedvesmot cilvēkus neatteikties no saviem mērķiem un tomēr doties tos satikt kopā ar mums. Katram gala mērķis ir cits, bet svarīgs jau ir pats ceļš un it īpaši tā uzsākšana, kad drosmīga drauga roka var lieti noderēt. Kļūdīšanās, mācīšanās un apaugšana ar pieredzi ir tikai loģisks ceļa turpinājums.”

“Jaunā dziesma ir nedaudz ironisks stāsts, kas būs saprotams ikvienam, kurš kādā dzīves posmā ļāvies prokrastinācijai,” turpina dziedātāja Paula Saija. “Tā ir pasmaidīšana pašiem par sevi, jo prokrastinēt taču ir tik patīkami! Tomēr darbiņš jādara, tāpēc, ka ir jāpadara.”

Dziesmai tapis arī krāšņs video, ko režisējis Rihards Romušs, operatora pienākumus veicot jau iepriekš ar grupu strādājušajam Arvim Belovam.

“Arvis pats mums ierosināja pamēģināt radīt klipu kopā ar kādu citu režisoru,” saka Elvijs. “Rihards atnāca ar pilnīgi citādāku skatījumu uz šo dziesmu un tās vizualizāciju, kā rezultātā tapa lielisks action video!”

“Dziesma man likās diezgan jaudīga gan pēc dinamikas, gan pēc tā, ko tajā var ietvert no vizuālā skatpunkta,” stāsta režisors Rihards Romušs. “Jau pašā iesākumā pati grupa vēlējās kaut ko traku un neparastu, tad nu man ienāca prātā dziesmai piešķirt mazliet holivudisku noskaņu. Rezultātā tapa, manuprāt, interesants un diezgan iespaidīgs videoklips. Vismaz pats Latvijā vēl neesmu kādam tādu redzējis.”

Dziesmas “Ko tu vēl gaidi?” autori ir Elvijs Grafcovs, Māris Jēkabsons, Jānis Kalve, Oskars Ozoliņš, Paula Saija un Laura Rozenberga, singlu producējuši Elvijs Grafcovs un Jānis Kalve, ieraksts veikts “Very Cool Studio”, “Labo ierakstu studijā” un “Ciemupes Production” studijā. Skaņas miksu izveicis un māsterversiju radījis Jānis Kalve. 

Ierakstā piedalījās vokāliste Paula Saija, vokāliste un tromboniste Laura Rozenberga, ģitārists

Elvijs Grafcovs, tenorsaksofonists Māris Jēkabsons, baritonsaksofonists un fona vokālists Kristaps Lubovs, trompetists Oskars Ozoliņš, taustiņnieks Māris Vitkus, basists Jānis Olekšs un bundzinieks Andris Buiķis, kā arī sintezatoru spēles meistars Andris Kauliņš.

Jaunais singls “Ko tu vēl gaidi?” noklausāms populārākajos mūzikas straumēšanas servisos un dzirdams labākajās Latvijas radiostacijās.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar