Vēl 30 iemesli, lai ienīstu Zaķi – grupa Zaķis prezentē albumu

Zaķis, kurš sevi dēvē par dziesminieku ar plašu dvēseli un māku ieskatīties savās apenēs, klausītājus priecē ar savu jaunāko albumu “Vēl 30 iemesli, lai ienīstu Zaķi”. Tas ir publicēts dienu pēc valsts svētkiem – 19. novembrī.

Šis veikums ir turpinājums 2009. gadā izdotajam debijas albumam “30 iemesli, lai ienīstu Zaķi”. Ieskaitot ievadu, tajā ir dzirdama 31 dziesma. Mūziķa Bandcamp profilā ir norādīts, ka vēlme pēc otrā albuma radās jau 2010. gadā, bet jau gadu vēlāk aizvadīts “pirmais neveiksmīgais mēģinājums to ierakstīt.”

Tālāk sekoja otrais piegājiens pie Tera Cēsīs, kas realizējies divos singlos. Ejot laikam, koncertiem un ražojot jaunu materiālu, Zaķis raksta, ka 2016. gada nogalē atklāja – vēl kādam čomam no Cēsīm ir studija. Attiecīgi studijā “Marts” jaunāko ierakstu veicis Pēteris Pāss, kurš albumu arī miksējis un māsterējis. Ieraksta pēcapstrādi un salikumu veidojis Gatis Graudiņš.

Pēc 2016. gada ieraksta sesijas Zaķis norāda, ka bijusi vēlme to papildināt ar bekvokāliem, grabinātājiem, pūtējiem un plaukšķinātājiem, taču 2020. gada maijā nākusi apziņa: “po**j, jālaiž, kā ir!”

Ierakstā piedalījušies:

Normunds Zaķis (vārdi, balss, ģitāra, džembe, bungas)
Kārlis Purviņš (bungas)

Albuma vāciņam izmantots Normunda Zaķa zīmējums.

 

TOP Komentāri

avatar