Valsts policijas dienesta suns Marko atrod mežā apmaldījušos ogotāju

Valsts policijas dienesta suņi ne tikai meklē aizliegtās vielas un ķer likumpārkāpējus, bet arī glābj cilvēkus – šoreiz liels paldies mūsu dienesta sunim Marko! Vakar pēcpusdienā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī tika saņemta informācija, ka Kuldīgas novadā, Vārmes pagastā no mājām ir izgājusi kundze cienījamā vecumā, kurai ir veselības problēmas.

Valsts policijas amatpersonas uzsāka apstākļu precizēšanu. No sievietes dēla noskaidrots, ka viņa devusies ogot, tāpēc virziens bija skaidrs – mežs. Likumsargi no Kuldīgas un Liepājas gatavojās uzsākt meklēšanas pasākumus mežā un, sagaidot no Liepājas atbraukušo kinologu ar dienesta suni, amatpersonas ar dienesta suni Marko priekšgalā devās mežā. Sievietes dēls bija atradis dubļos sievietes spieķa nospiedumus un dienesta suns Marko, uzņemot viņas smaržu, sekoja tai, līdz atrada sievieti pie aveņu krūma. Sievietei slāpa, tāpēc likumsargi viņai iedeva padzerties un izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuru aprūpē sieviete tika nodota.

Pateicoties Marko lieliskajai ožai, sieviete veiksmīgi un ātri tika atrasta!
Aicinām atcerēties – lai tveicē nepārkarstu, ir pareizi jāģērbjas un jādzer daudz ūdens, kā arī, dodoties mežā, jāņem līdzi uzlādēts mobilais tālrunis! 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar