Vakcinācijas iespējas šonedēļ tiks paplašinātas gan Rīgā, gan reģionos

Turpinoties augstam pieprasījums pēc vakcinācijas pret Covid-19, tiek paplašināts vakcinācijas pakalpojumu pieejamības klāsts: šonedēļ sāk darboties jauni vakcinācijas centri reģionos, paplašinās izbraukumu vakcināciju skaits, atveras jauni vakcinācijas punkti Rīgā. Vakcinācijas pakalpojumu kapacitāte ir līdz 100 000 vakcinācijas faktiem nedēļā. 

Vakcinācija centri. Atveras jauni 

Tiek atvērti trīs vakcinācijas centri reģionos – Talsu novada pašvaldības administratīvajā ēkā vakcīnas pret Covid-19 varēs saņemt no pirmdienas līdz sestdienai no plkst.9:00 līdz 19:00, Aizkraukles 1. vidusskolas stadiona ēkā no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst.9:00 līdz 18:00, pietdienās no plkst.10:00 līdz 18:00. sākot ar 28. oktobri sāks darboties vakcinācijas centrs Salaspils sporta namā.

Turpina daboties trīs lielie centri Rīgā – Ķīpsalā, ATTA centrā un Rimi Olimpiskajā centrā (Grostonas ielā; visiem klientiem, kas dodas saņemt vakcīnu, viena stunda auto novietošanai stāvvietā bez maksas), kuru darba laiks ir no 9:00 līdz 20:00, kā arī vakcinācijas centri Daugavpils olimpiskajā centrā, Jelgavā Zemgales olimpiskajā centrā, Madonas sporta centrā, Alūksnes kultūras centrā, Tukuma kultūras nama un Liepājas Latviešu biedrībsa namā. Kopā no šīs nedēļas Latvijā darbosies 12 vakcinācijas centri, kuros vakcinācija notiek gan pēc pieraksta, gan pēc dzīvās rindas principa.

Paplasinās izbraukumu vakcinācijas iespējas 

Sākot ar pirmdienu Zemgales reģionā vakcināciju varēs saņemt arī vakcinācijas pakalpojuma sniedzēja Veselības centru apvienības (VCA) speciāli aprīkotajā mobilajā vakcinācijas punktā. Sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldību nedēļas laikā mobilais vakcinācijas punkts dosies uz 21 Bauskas novada pagastu – Rundāles, Svitenes, Viesturu, Mežotnes, Bārbeles, Skaistkalnes, Kurmenes, Vecumnieku, Stelpes, Valles, Iecavas, Codes, Dāviņu, Gailīšu, Īslīces, Vecsaules, Caraukstes un Brunavas. Vakcinācijas notiek pēc dzīvās rindas principa.

Turpināies izbraukuma vakcinācija Latgales novadu pagastos*, kuros ir zemi vakcinācijas rādītāji.

Rīgas apkaimēs turpina kursēt trīs speciāli aprīkoti vakcīnbussKatrs no autobusiem vienā un tajā pašā nedēļas dienā un vienā un tajā pašā laikā 3 līdz 4 stundas tiek sniedz vakcinācijas pakalpojums.  

Jauni vakcinācijas punkti Rīgā 

Sākot ar 26. oktobri Rīgas autoostas otrā stāva uzgaidāmajā zālē arī atvērts vēl viens vakcinācijas punkts, kurš darbosies otrdienās, piektdienās, sestdienās no plkst. 9:00 līdz 18:00.

Šonedēļ sāks darboties vakcinācijas punkti arī Rīgas apkaimju daudzdzīvokļu namu tuvumā, tā nodrošinot vakcināciju pēc iespējas tuvāk galvaspilsētas iedzīvotāju ikdienas gaitām. Kā pirmais šāds vakcinācijas punkts īpaši aprīkotā konteinerī tiks izvietots Bolderājā (darbību uzsāk šīsdienas pēcpusdienā; darba laiks turpmāk – no plkst. 9:00 līdz 19:00) Gobas un Lemešu ielas krustojumā. Plānots, ka Rīgā tiks izvietoti kopumā 8 šādi vakcinācijas punkti Rīgas apkaimēs. Vakcinācija šajos punktos notiks pēc dzīvās rindas principa.

Citas vakcinācijas pakalpojumu saņemšanas iespējas 

Vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotāji var saņemt pie saviem ģimenes ārstiem un ārstniecības iestādēs (informācija par visiem 923 vakcinācijas kabinetiem Latvijā atrodas šeit), vakcinācijas punktos tirdzniecības centros (darba laiki atrodami šeit).

Pieteikšanās vakcinācijai pret Covid-19 

  1. Pie sava ģimenes ārsta (pēc pieraksta)
  2. Ārstniecības iestādēs – vakcinācijas kabinetu saraksts un karte (pēc pieraksta)
  3. Zvanot vakcinācijas infotālrunim 8989
  4. Portālā manavakcina.lv, ja personai ir internetbankas pilnā versija un iespēja autentificēt sevi portālā www.latvija.lv, izvēloties sev ērtu vakcinācijas vietu, datumu un laiku.

Atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem, par vakcīnām, vakcināciju, tostarp par vakcīnu drošumu, izstrādāšanu, reģistrēšanu, vakcīnas izstrādāšanas ātrumu, informācija par Latvijā pieejamām vakcīnām, potenciālajām blakusparādībām u.c. jautājumiem atrodamas šeit. Latvijā ir pietiekams vakcīnu skaits, lai vakcīnas pret Covid-19 saņemtu ikviens, kas pieņēmis lēmumu vakcinēties. Vakcīna ir efektīvs veids, kā pasargāt sevi un savējos!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar