Uzkodu maizīšu receptes Māmiņdienai vai vienkāršām brokastīm

Tuvojas Māmiņdiena – ja domā, kā palutināt savu mammu svētkos, izvēlies kādu no deviņām vienkāršām, sātīgām un veselīgām uzkodu maizītēm, ko piedāvā nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni un Fazer Latvija. Divu veidu Fazer dabīgā ierauga maizes – deviņas dažādas sāļas un saldas uzkodas. Atrodi savējo! Maizītes spēs pagatavot arī gados pavisam jauni pavāri, turklāt šīs receptes vēlāk noderēs lieliskām ikdienas brokastīm.

Uzkodas no Fazer dabīgā ierauga rudzu maizes

  1. Maize ar lasi un krēmsieru.

Uzsmērējiet uz maizes šķēles vienu ēdamkaroti iecienītā krēmsiera, lieciet virsū mazsālītu lasi, apkaisiet to ar rozā pipariem un baudiet, rotājot ar zaļumiem (derēs ūdenskrešu, zirņu, redīsu vai citi dīgsti, maizīte lieliski garšos arī ar dillēm vai pētersīļiem).

  1. Maize ar tomātiem ar baziliku.

Pārgrieziet uz pusēm ķiršu tomātiņus, lieciet tos bļodā, pievienojiet nedaudz smalki sagriezta sarkanā sīpola, bazilika, pirmā spieduma olīveļļas un balzamiko mērces, pieberiet sāli, piparus, visu samaisiet un lieciet uz maizītēm!

  1. Uzkoda ar vītinātu desu un svaigiem gurķiem.

Uz maizes uzsmērējiet nedaudz sviesta, lieciet virsū plānās šķēlēs sagrieztu iecienītu vītināto desu, svaigus gurķīšus, rotājiet visu ar zaļumiem un baudiet! 

  1. Maize ar avokado salātiem, olu un bekonu.

Nogatavinātu avokado un cieti vārītu olu sagrieziet smalkos kubiņos, pievienojiet ēdamkaroti turku jogurta, nedaudz citrona sulas, zaļumus (dilles, pētersīļus, koriandru), sāli un piparus. Uz sausas pannas apcepiet plānās šķēlēs sagrieztu bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Avokado-olu salātus uzsmērējiet uz maizes, papildiniet ar bekona kraukšķiem un uz pusēm pārgrieztām paipalu olām. Sātīgi un veselīgi!

Uzkodas no Fazer dabīgā ierauga maizes ar diedzētiem rudzu graudiem.

  1. Maize ar saulē kaltētiem tomātiem, pesto un krēmsieru.

Uz maizes šķēles uzsmērējiet ēdamkaroti krēmsiera, virsū lieciet saulē kaltētus tomātus un nedaudz pesto no bazilika vai citiem zaļumiem.

  1. Uzkoda ar bumbieriem un zilā pelējuma sieru.

Maizes šķēlēm uzsmērējiet nedaudz sviesta un apcepiet tās cepeškrāsnī 180 C grādos, lai maize kļūtu zeltaina un kraukšķīga (aptuveni 5-7 min). Uz apceptās maizes lieciet sieru ar zilo pelējumu un plānās šķēlēs sagrieztu bumbieri.

  1. Saldā maize ar riekstu sviestu un banāniem. 

Uz maizes uzsmērējiet vienu ēdamkaroti iecienītā riekstu sviesta (piemēram, zemesriekstu, mandeļu, lazdu riekstu vai Indijas riekstu sviesta). Lieciet virsū plānās šķēlēs sagrieztu banānu, rotājiet ar kanēli vai kokosriekstu skaidiņām.

  1. Maize ar brī sieru, medu un valriekstiem.

Maizes šķēlēm uzsmērējiet nedaudz sviesta, uzlieciet brī siera šķēli un lieciet cepties cepeškrāsnī 180 C grādos aptuveni 7-10 minūtes. Pārlejiet maizīti ar medu, rotājiet ar rupji sakapātiem valriekstiem un baudiet karstu!

  1. Maize ar grieķu jogurtu, vīnogām, lazdu riekstiem un kļavu sīrupu. 

Uzsmērējiet uz maizes vienu ēdamkaroti grieķu jogurta, lieciet virsū sagrieztas vīnogas (ja vīnogām ir kauliņi, izņemiet tos). Apkaisiet ar rupji sakapātiem, grauzdētiem lazdu riekstiem, aplejiet ar tējkaroti kļavu sīrupa (lieliski derēs arī medus) un baudiet.

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar