Tūkstošiem liepājnieku un pilsētas viesu bauda pastaigu “Izgaismotā Liepāja”

Piektdienas vakarā Liepājas ielās bija izgājuši tūkstošiem liepājnieku un pilsētas viesu, lai ar pastaigas “Izgaismotā Liepāja” pirmo vakaru ieskandinātu pilsētas 398. dzimšanas dienas svinības! 

Ikviens varēja aplūkot gaismu pārvērsto pilsētu un kājām izstaigāt aizraujošu gaismas objektu maršrutu. Gaismas objektus veido zināmi un atzīti gaismas un video mākslinieki no visas Latvijas. Šī gada pastaigas “Izgaismotā Liepāja” vadmotīvs ir Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 tematiskā līnija “Pilsēta paradokss” un pastaigā kopumā apskatāmi 17 gaismas objekti.

Tāpat ir izgaismots arī Liepājas radio un televīzijas centra tornis Celtnieku ielā 6/8. Jūras spēki ar lāzeriem un gaismām Liepājas karoga krāsās izgaismos kuģus 84. piestātnē, elektroniskajā displejā varēs redzēt īsus video par Jūras spēku veicamajiem uzdevumiem un dienesta gaitu, kā arī Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte aicina apmeklēt Mākslas pētījumu laboratoriju (MPLab) Kūrmājas prospektā 13, lai baudītu multimediālu gaismu un video instalāciju pieredzi, ko veidojuši Jauno mediju mākslas un Dizaina bakalaura studenti lektora, jauno mediju mākslinieka Pētera Riekstiņa vadībā.

Iepazīties ar pastaigas maršrutu un objektu aprakstiem var šeit: https://faili.liepaja.lv/Publikacijas/IzgaismotaLiepaja-Buklets2023-210x148_.pdf

Pirmajā pastaigas “Izgaismotā Liepāja” dienā Liepājas ielās bija izgājuši tūkstošiem laimīgu liepājnieku un pilsētas viesu, lai ieskandinātu pilsētas 398. dzimšanas dienas svinības. Ģimenes ar bērniem, draugu kompānijas, cilvēki ar saviem četrkājainajiem mīluļiem un pilsētas viesi devās cauri pilsētai nesteidzīgā pastaigā un baudīja gaismās pārvērsto pilsētu. Atmosfēra bija tik sirsnīga un pozitīvas enerģijas pilna, ka nespējam vien beigt priecāties par vienkopus tik daudz laimīgiem un priecīgiem cilvēkiem. Liepājas dzimšanas diena sagaidīta godam, aicinām arī šodien un vēl rīt baudīt plašo svētku programmu,” aicina Liepājas valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne. 

Ar visu Liepājas dzimšanas dienas programmu var iepazīties šeit: https://www.liepaja.lv/liepajas-398-dzimsanas-dienu-atzimes-ar-daudzveidigu-svetku-programmu/

Atgādinām, ka pastaigas “Izgaismotā Liepāja” laikā norisinās arī video projekciju konkurss uz Liepājas Latviešu biedrības nama fasādes. Šogad jaunie Latvijas video mākslinieki un grafiķi apspēlē tēmu “Pilsēta paradokss”. Kas ir Liepājas mantojums, iespējas un stāsts, ko varam parādīt plašajai Eiropai? Video darbi nodoti pasākuma apmeklētāju vērtējumam, un video projekciju konkursa uzvarētājs saņems stipendiju 500 eiro vērtībā. Nobalsot par savu favorītu vari te: https://gaismasstasti.lv/objekti/9

Arī šovakar un rītvakar  paredzētas ekskursijas gida pavadībā: 18. martā plkst. 19.00 latviešu un angļu valodā, kā arī 19. martā plkst. 19.00 latviešu valodā. Tikšanās pie Liepājas Universitātes, Lielajā ielā 14. Dalība bez maksas.

Pastaigu “Izgaismotā Liepāja” var vēl baudīt šodien un svētdien no plkst. 19.00 līdz 23.00.  

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar