Talsos BMW vadītājs ietriecas kokā un mirst

Savukārt ar smagām traumām medicīnas iestādē nogādāti pārējie divi pasažieri – 2002.gadā dzimis jaunietis un 2000.gadā dzimusi jauniete. Automašīnas vadītājs pēc negadījuma izkļuvis no automašīnas un meties bēgt, taču Valsts policija sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekiem viņu atrada turpat netālu. Vīrieša izelpā konstatētas 1,7 promiles alkohola.

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Policija aicina rūpēties par savu un līdzcilvēku drošību un nekādā gadījumā nesēsties pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā. Tāpat arī līdzcilvēkiem aicinām atturēt draugus, paziņas un pazīstamos no sēšanās pie stūres alkohola reibumā.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem.

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar