Svinīgi atklāta atjaunotā Carnikavas pamatskola

Sestdien, 27.augustā, Nēģu svētku laikā Nākotnes ielā 1 tika atklāta atjaunotā Carnikavas pamatskola. Svinīgajā pasākumā piedalījās pašvaldības un skolas pārstāvji, izglītības nozares speciālisti, kā arī būvnieki.

Lentītes pārgriešanā piedalījās Carnikavas pamatskolas direktors Raivis Pauls, pamatskolas saimniecības daļas vadītājs Guntars Bite, Ādažu novada mērs Māris Sprindžuks, kā arī SIA “Prokrial” atbildīgais būvuzraugs Kristaps Priede.

Svinīgajās uzrunās tika uzsvērts, ka atjaunotā skola noteikti ir viena no skaistākajām Latvijā un, visticamāk, pretendēs uz Arhitektūras gada balvu. Tāpat tika pateikts paldies tiem cilvēkiem, kas bija iesaistīti skolas pārbūves procesā.

Pēc atklāšanas skolu atvērto durvju dienā varēja iepazīt ikviens iedzīvotājs un Carnikavas viesis. Kopumā dienas laikā šo iespēju izmantoja aptuveni 2000 cilvēku.

Jaunajā mācību gadā Carnikavas pamatskolā mācības uzsāks trīs pirmās klases ar 72 skolēniem, bet kopējais audzēkņu skaits jaunajā mācību gadā, kuriem būs iespēja apgūt zinības modernizētajā skolā būs ap 520, kas ir krietni vairāk nekā pirms gada.

Carnikavas pamatskolas pārbūve un paplašināšana tika uzsākta 2020.gada novembrī, bet noslēdzās šī gada maija beigās, piedzīvojot būtiskas pārvērtības. Iepriekšējā mācību gadā Carnikavas pamatskolā zinības apguva 448 bērni, bet pēc paplašināšanas jaunajās telpās būs 660 vietas, savukārt maksimālā ietilpība – līdz pat 900 vietām.

Skolas būvniecībā izmantoti videi un cilvēkiem draudzīgi materiāli, piemēram, termokoka dēļi, kas ekonomiskā veidā nodrošina ilgstošu izturību āra apstākļos, apmēram 30 gadus saglabājot kokam raksturīgo dabīgo tekstūru. Arī iekštelpu apdarē, trepju margās un iebūvētajos skapjos izmantoti kokmateriāli. Labiekārtota arī skolas apkārtējā teritorija – izveidots bērnu rotaļu laukumiņš, labiekārtoti celiņi, uzstādīti velo statīvi, labiekārtota stāvvieta. Skolas pārbūvi veica SIA “Newcom Construction”. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar