Svinīgas kokteiļu receptes
Piedāvājam izmēģināt divas kokteiļu receptes, kas ne tikai iepriecinās viesus svētkos, bet arī lieliski derēs nesteidzīgai mājas dzīves baudīšanai. Šoreiz esam sagatavojuši kokteili arī tiem, kas priekšroku dod bezalkoholiskajiem dzērieniem.
Prosecco un granātābolu sīrups
Sastāvdaļas (8 glāzēm)
120 g granātābolu sīrupa*
1 pudele Prosecco Brut
Rotāšanai
granātābola sēkliņas
rozmarīna zariņi
50 g cukura
kanēlis pēc garšas
½ tējk. pulverveida ēdamā zelta
citrons vai laims
Pagatavošana
Grezno glāzes ar cukura un kanēļa maisījumu – samaisi cukuru ar zelta pulveri un ieber nelielā šķīvī, lai veidotos 2-3 mm plats kanēļcukura slānis. Ar citrona miziņu nobrauc pa glāzes maliņu un tad glāzes maliņu apviļā cukurā. Katrā glāzē ielej pa ~15 g granātābola sīrupa un pielej galveno sastāvdaļu – Prosecco. Rotā ar rozmarīna zariņu, granātābolu sēkliņām un pasniedz.
*Granātābolu sīrupam
50 g baltā cukura
200 ml granātābolu sulas vai nektāra
1 rozmarīna zariņš (pēc vēlmes)
Uzvāri granātābolu sulu kopā ar cukuru, vāri 3-5 min, līdz sīrups sabiezē. Pievieno rozmarīna zariņu un atstāj pilnībā atdzesēties.
Bezalkoholiskais dzērveņu karstvīns
Sastāvdaļas
1 pudele bezalkoholiskā sarkanvīna
1 kanēļa standziņa
2 anīsa zvaigznītes
5-7 smaržīgie pipari
¼ tējk. rīvēta muskatrieksta
500 ml dzērveņu sulas
1 apelsīns
cukurs vai medus pēc garšas
Rotāšanai
2 nelieli āboli, sagriezti nelielās daiviņās
1 laims, sagriezts plānās pusripiņās
kanēļa standziņas
dzērvenes
Pagatavošana
Sagriež apelsīnu ripiņās, tad ceturtdaļās. Katlā ielej vīnu, dzērveņu sulu, pievieno apelsīna gabaliņus un visas garšvielas. Pievieno cukuru vai medu pēc garšas. Uzkarsē un pasniedz, rotājot ar āboliem, laimu, dzērvenēm un kanēļa standziņām.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri