Svētdiena: ātrā rīta olu “pica”

Olas ir viegli pieejams un maciņam draudzīgs produkts, kuru var izmantot, gatavojot ne tikai brokastis, bet arī pusdienas un pat vakariņas. Turklāt, olas ir veselīgs produkts, kas satur daudz proteīna, kā arī vērtīgas minerālvielas un vitamīnus. Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija, kas Latvijā un Lietuvā īsteno Eiropas Savienības finansēto izglītojošo kampaņu “Olas ir spēks!”, piedāvā vienkārši pagatavojamas olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai. 

Svētdiena: ātrā rīta olu “pica”

Ja svētdienas rītā ir vēlēšanās apēst picu, nav jāzvana kurjeram – to var ātri un vienkārši pagatavot no olām!

Sastāvdaļas:

  • 2 olas

  • ½ tējkarotes (2,5 ml) sausā oregano vai bazilika (pēc izvēles)

  • 8 peperoni desas šķēles

  • 2 ēdamkarotes (30 ml) sasmalcināta mocarellas siera

  • 3 ēdamkarotes (45 ml) tomātu mērces vai sasmalcinātu tomātu savā sulā

Pagatavošana:

  1. Bļodā sakuļ olas un pievieno oregano.

  2. Uzkarsē pannu uz vidējas uguns.

  3. Ielej olu maisījumu pannā un cep līdz “picas” pamatne jeb omlete ir gandrīz gatava.

  4. Omletei jeb picas pamatnei virsū uzliek pepperoni desas šķēles, pārkaisa ar sieru un cep vēl apmēram divas minūtes, līdz olas ir gatavas un siers pilnībā izkusis.

  5. Uzliek “picu” uz šķīvja. Pasniedz ar tomātu mērci vai sasmalcinātiem tomātiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar