Sulīgie vistas un ananasa iesmiņi ar kokosriekstu piena rīsiem

Arvien aktuālāka kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā – dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Savukārt, došanās laivu braucienā, vai pārgājienā, kura laika pagatavot maltīti uz uguns noteikti būs neaizmirstams piedzīvojums. Viena no būtiskākajām šādu aktivitāšu sastāvdaļām ir garda maltīte, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju, piedāvā recepti “Sulīgie vistas un ananasa iesmiņi ar kokosriekstu piena rīsiem”, kuru ērti pagatavot dabā, nezaudējot iespēju variēt ar garšām. 

Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 40 ml sojas mērces
  • 2 tējkarotes sezama sēklu eļļas
  • 1 cm ingvera saknes
  • 300 g vistas filejas
  • 200 g ananasa
  • 125 g “Dobeles dzirnavnieka gargraudu ekstra” rīsu
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls

Gatavošana:

  1. Vistas fileju sagriež kubiņos.
  2. Bļodā sajauc sojas mērci, sezama eļļu un smalki sarīvētu ingvera sakni. Pārlej vistas filejas gabaliņiem un sajauc. Ļauj iemarinēties vismaz 1h.
  3. Gatavo rīsus – katliņā izkausē sviestu. Pieber rīsus un apcep 1 minūti. Pievieno kokosriekstu pienu, verdošu ūdeni un sāli. Vāra 15 min līdz gatavi. 
  4. Tikmēr sagriež ananasu kubiņos, kas izmērā līdzīgi vistas gabaliņiem.
  5. Gatavo iesmiņus – pamīšus uzdur vistu un ananasu.
  6. Uz grila iesmiņus cep no visām pusēm līdz zeltaini brūni un vista gatava. Pasniedz ar kokosriekstu rīsiem.

Lai piedzīvojumiem bagāta vasara un gardas maltītes dabā!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar