Siera “ķirbīši”

Klāt gada spocīgākā nakts, kurā neiztikt arī bez piemērotiem ēdieniem, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā radošu, šausminošu un arī veselīgu ēdienu recepti, kas nodrošinās sātīgu maltīti. Šī ēdiena pagatavošana var pārvērst par radošu darbošanos kopā ar tuviniekiem, ko sevišķi izbaudīs bērni.

Siera “ķirbīši” 

(8-10 nelieliem ķirbīšiem, gatavošanas laiks 30 min)

“Ķirbīšu” gatavošana  ir lielisks process, ko izbaudīt kopā ar bērniem. Tā ir forša darbošanās kopā, turklāt bumbiņu rullēšana ar rokām un darbošanās ar diegu, piešķirot bumbiņai ķirbīšu formu, palīdz trenēt bērna sīko motoriku un ieinteresēt bērnu sāļo uzkodu gatavošanā. “Ķirbīšiem” ir laba uzturvērtība – siers ir izcils kalcija un olbaltumvielu avots. 

Sastāvdaļas

200 g Čedaras siera

200 g krēmsiera

2 ēdamk. sakapātu zaļumu (lociņu vai pētersīļu)

1/2 tējk. saldās paprikas pulvera

nedaudz melno piparu

krekeri, maize vai galetes pasniegšanai 

Dekorēšanai

sālsstandziņas

sarkanās saldās paprikas pulveris 

melnā sezama sēklas

cepumu standziņas rotājumam

Ķirbju formas veidošanai

diegs

cimdi

Pagatavošana  

  1. Uz smalkas rīves bļodā sarīvē Čedaras sieru. Pievieno krēmsieru, smalki sakapātus zaļumus, saldās paprikas pulveri un melnos piparus. Samaisi viendabīgā maisā.
  2. No iegūtās masas izveido 8-10 bumbiņas, ieliec tās ledusskapī uz 10 minūtēm. 
  3. Virtuves kombainā vai blenderī samal sālsstandziņas ķirbīšu apviļāšanai. Malšanas procesā pievieno 1-2 ēdamk. saldās paprikas pulvera.  Lai ķirbīšus ērtāk apviļāt, samal vizmas 80g cepumu.
  4. Vienā trauciņā izber samaltās sālsstandziņas, citā – melnā sezama sēklas. 
  5. Atdzesētās bumbiņas apviļā vienā vai otrā maisījumā. 
  6. Ar diedziņu piešķir bumbiņām ķirbīšu formu, viducī ieliec sālstandziņas gabalu, kas veidos “ķirbīša kātiņu”.
  7.  Baudi uzreiz kopā ar krekeriem, maizi vai galetēm, vai uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.

Foto: Viktorija Kožemjakina

TOP Komentāri

avatar