Siera “ķirbīši”
Klāt gada spocīgākā nakts, kurā neiztikt arī bez piemērotiem ēdieniem, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā radošu, šausminošu un arī veselīgu ēdienu recepti, kas nodrošinās sātīgu maltīti. Šī ēdiena pagatavošana var pārvērst par radošu darbošanos kopā ar tuviniekiem, ko sevišķi izbaudīs bērni.
Siera “ķirbīši”
(8-10 nelieliem ķirbīšiem, gatavošanas laiks 30 min)
“Ķirbīšu” gatavošana ir lielisks process, ko izbaudīt kopā ar bērniem. Tā ir forša darbošanās kopā, turklāt bumbiņu rullēšana ar rokām un darbošanās ar diegu, piešķirot bumbiņai ķirbīšu formu, palīdz trenēt bērna sīko motoriku un ieinteresēt bērnu sāļo uzkodu gatavošanā. “Ķirbīšiem” ir laba uzturvērtība – siers ir izcils kalcija un olbaltumvielu avots.
Sastāvdaļas
200 g Čedaras siera
200 g krēmsiera
2 ēdamk. sakapātu zaļumu (lociņu vai pētersīļu)
1/2 tējk. saldās paprikas pulvera
nedaudz melno piparu
krekeri, maize vai galetes pasniegšanai
Dekorēšanai
sālsstandziņas
sarkanās saldās paprikas pulveris
melnā sezama sēklas
cepumu standziņas rotājumam
Ķirbju formas veidošanai
diegs
cimdi
Pagatavošana
- Uz smalkas rīves bļodā sarīvē Čedaras sieru. Pievieno krēmsieru, smalki sakapātus zaļumus, saldās paprikas pulveri un melnos piparus. Samaisi viendabīgā maisā.
- No iegūtās masas izveido 8-10 bumbiņas, ieliec tās ledusskapī uz 10 minūtēm.
- Virtuves kombainā vai blenderī samal sālsstandziņas ķirbīšu apviļāšanai. Malšanas procesā pievieno 1-2 ēdamk. saldās paprikas pulvera. Lai ķirbīšus ērtāk apviļāt, samal vizmas 80g cepumu.
- Vienā trauciņā izber samaltās sālsstandziņas, citā – melnā sezama sēklas.
- Atdzesētās bumbiņas apviļā vienā vai otrā maisījumā.
- Ar diedziņu piešķir bumbiņām ķirbīšu formu, viducī ieliec sālstandziņas gabalu, kas veidos “ķirbīša kātiņu”.
- Baudi uzreiz kopā ar krekeriem, maizi vai galetēm, vai uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
Foto: Viktorija Kožemjakina
TOP Komentāri