Sarkanbaltā pīle

Sarkanbaltā pīle

Mārtiņš Sirmais

Nepieciešams:

1 pīles fileja

50 ml ķiršu sulas

50 ml granātābolu sulas

2 zvaigžņu anīsi

1 kanēļa miza

1 kardamons

2 smaržīgie pipari

100 g trekna skābā krējuma

1/2 citrona sula

7 lielogu dzērvenes

10 granātābolu sēklas

Pagatavošana

Pīli nosusini, apsāli un apcep uz pannas zeltaini brūnu no abām pusēm – lēnām, vispirms ar ādu uz leju. Cepšanu pabeidz iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 12 minūtes. Pagatavo sarkano mēci: ķiršu un granātābolu sulu lej mērču katlā, pievieno garšvielas un novāri līdz sīrupa konsistencei, tad pievieno dzērvenes un granātābolu sēklas. Pagatavo balto mērci: skābajā krējumā iecilā citrona mizu un sulu. Pīli pasniedz ar abām mērcēm, veidojot sarkanbaltsarkanu krāsu salikumu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar