Saeimas priekšsēdētāja: tautas labklājības nodrošināšana ir tieši valdības rokās

Tautas labklājības nodrošināšana – viens no valsts vissvarīgākajiem uzdevumiem – atrodas tieši valdības rokās, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, pirmdien, 26.novembrī, Rīgas pilī uzrunājot Latvijas Republikas Pagaidu valdības pirmās protokolētās sēdes simtajai gadadienai veltītās svinīgās sēdes dalībniekus.

Pirmā Pagaidu valdības sēde pirms 100 gadiem norisinājās tikai astoņas dienas pēc valsts dibināšanas, un Kārlis Ulmanis sava pirmā kabineta darbības laiku pēc desmit gadiem atcerējies kā ļoti smagu. Nebijis ne maizes, ne drošības, un iedzīvotāji tikuši pakļauti gan zaldātu, gan lielinieku, gan vienkāršu laupītāju teroram. Jaunizveidotajai valdībai sākumā nav bijis ne līdzekļu, ne arī lielas faktiskas varas, tā bijusi stipra vienīgi ar savu lielo ticību uz taisno lietu, uz tautas vairākuma taisnīgām prasībām pēc brīvības un neatkarības un stipra paļāvībā uz tautas nesalaužamo gribu un spēku, atskatoties uz vēsturiskajiem notikumiem, teica I.Mūrniece.

“Savas valsts neatkarību mums vienmēr ir nācies sargāt kā lielu dārgumu, un mūsu tautas lielākā motivācija vienmēr ir bijusi brīvība un neatkarība. Valdībai jeb augstākajai izpildvarai tas uzliek ļoti atbildīgu darbu. Tā ir valsts pārvalde, tautsaimniecības vadība, algas un nodokļi, robežapsardzība un kārtība, informācija un drošība,” klātesošajiem sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Raksturojot valdības darbu, I.Mūrniece akcentēja, ka tauta vēlas tādu valdību, kas stingri ievēro mūsu valsts pamatvērtības – demokrātiju, tiesiskumu, sociālo atbildību un nacionālas valsts principus, un valdības darbs vispirms ir labs un sabalansēts budžets. Tāds, kas nodrošina veiksmīgu valsts ekonomisko augšupeju, respektē saprātīgu fiskālo politiku, spēj atsaukties uz aktuālām sabiedrības vajadzībām, bet vienlaikus neiedzen valsti parādos un ņem vērā Eiropas Savienības kritērijus budžeta veidošanā.

Māra Kučinska vadītā valdība, kas gandrīz nemainītā sastāvā saliedēti strādā teju jau trīs gadus, ir kā viena komanda, un tā pelnījusi atzinību, jo gandrīz vienmēr visos jautājumos ir spējusi atrast kompromisu, vērtējot līdzšinējās valdības darbu, atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece arī uzsvēra, ka M.Kučinska vadītais Ministru kabinets savu pilnvaru laikā ir daudz paveicis, sniedzot atbalstu ģimenēm ar bērniem, stiprinot valsts drošību, sakārtojot banku sektoru. Patiesu augšupeju piedzīvojusi mūsu kultūra, un uzsāktas reformas izglītības nozarē, veiksmīgi aizvadīta Latvijas simtgade. Pilnveidojumi vēl būs vajadzīgi reformētajai nodokļu sistēmai un veselības aprūpei.

Foto: saeima.lv

TOP Komentāri

avatar