Sabiedriskajā transportā pasažieriem joprojām jālieto elpceļu aizsegs un jāievēro distance

Lai arī valstī vairs nav ārkārtējais stāvoklis, sabiedriskajā transportā ieviestie piesardzības pasākumi nav atcelti un “Rīgas satiksme” atgādina, ka pasažieriem arī turpmāk brauciena laikā jāizmanto mutes un deguna aizsegs. Tāpat drošības apsvēruma dēļ biļetes pie vadītāja nevar iegādāties un iekāpšana vai izkāpšana autobusos un trolejbusos notiks pa vidējām vai aizmugures durvīm. 

No 10. jūnija pakāpeniski tiks samazināta norobežotā vadītāja zona, un turpmāk tā būs no vadītāja kabīnes līdz pirmajai sēdvietai, tādējādi transportlīdzekļa salonos būs vairāk vietas pasažieru stāvēšanai vai sēdēšanai. Savukārt izvietotie marķējumi distances ievērošanai uz sēdvietām pakāpeniski tiks noņemti un pasažieri varēs aizņemt arī šīs sēdvietas. Būtiski atcerēties, ka sēdvietas tika iezīmētas, lai palīdzētu ievērot distancēšanās noteikumu. Atgādinām, ka ikvienam pasažieriem obligāti brauciena laikā jālieto elpceļu aizsegs un, sēžoties blakus viens otram, to lietošana ir īpaši svarīga.

“Rīgas satiksme” aicina pasažierus būt saprotošiem un ievērot piesardzību, lai ikvienam būtu patīkami un droši braucieni. Lai izvairītos no liekas drūzmēšanās pieturvietā vai iekāpjot transportlīdzeklī pasažieri aicināti to darīt pakāpeniski, vienam aiz otra. Sabiedriskā transporta vadītājs durvis aizvērs tikai tad, kad pasažieri būs iekāpuši vai izkāpuši.  

TOP Komentāri

avatar