Robežsargi izņem 15 000 kontrabandas cigarešu

Ceturtdien, 24. martā, robežsargi pārtrauca cigarešu nelikumīgu pārvietošanu pāri Baltkrievijas – Latvijas valsts robežai un no Daugavas upes izvilka plostu ar kontrabandas cigaretēm.

Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes amatpersonas Daugavā, apmēram piecus metrus no krasta, pamanīja plostu. Robežsargi apturēja plostu un izvilka to upes krastā. Apskatot plostu, robežsargi konstatēja, ka to veido trīs baltā polietilēna plēvē iepakotas taisnstūra kārbas, kas ir savā starpā savietotas. Tajās tika konstatēti 15 000 cigarešu “Fest” ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību glabāšanu, pārvietošanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu Latvijas Republikas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191. panta pirmās daļas, un par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

TOP Komentāri

avatar