Rihards Lepers grilē Jāņu vistu
Jāņu mielastā esot galdā jāceļ apaļas – saules – formas ēdieni, lai svinētu gaismas uzvaru. Aktieris Rihards Lepers ņem apaļu kāpostu, apaļīgu vistu un Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska vadībā savai ģimenei Jāņos gatavo grilētu vistu ar kāpostu salātiem.
Grilēta vista ar kāpostu salātiem
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 1 stunda
Izmaksas kopā: 6 eiro
Cena par porciju: 1,50 eiro
Nepieciešams:
3 sīpoli;
300 g kāposta;
1 ābols;
2 burkāni;
~1,5 kg smags fasēts cālis Rimi;
garšvielu maisījums Rimi BBQ gaļai;
2 ēdamk. majonēzes Rimi Smart 18%;
nedaudz citrona sulas;
50 ml eļļas Rimi Smart;
sāls, cukurs pēc garšas.
Pagatavošana
Iekurini grilu. Dziļā šķīvī ielej eļļu, samaisi ar BBQ garšvielām, sāli un mazliet citrona sulas. Atver veselu vistu, apsmērē no visām pusēm ar marinādi. Atstāj uz 10–20 minūtēm ievilkties. Vistu liec grila restēs un grilē, regulāri apgrozot, lai virsa neapdegtu, bet apbrūnētu. Grilam ik pa brīdim uzliec vāku. Grilēšana ilgst pusstundu vai ilgāk, ja vista lielāka.
Sagriez kāpostu, nomizo un garenās strēmelēs sagriez burkānus, nomizo un sagriez ābolu un sīpolus. Visas salātu sastāvdaļas liec bļodā, pievieno sāli, cukuru, mazliet citrona sulas un majonēzi. Samaisi.
Grilēto vistu sadali gabalos un pasniedz ar salātiem.
Foto: publicitātes
TOP Komentāri