Rīgas dome skolām piešķirs naudas balvas par aktīvu pedagogu vakcinēšanos pret Covid-19

Skolām, kurās vismaz 80 % darbinieku būs vakcinējušies vai ar izslimošanas sertifikātu, izmaksās finansiālu bonusu, šim nolūkam kopā atvēlot 1,5 miljonus eiro –  par to ceturtdien, 8. jūlijā, preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

“Jau vairāk nekā gadu dzīvojam Covid-19 pandēmijas apstākļos. Īpaši daudz grūtību tas ir sagādājis Rīgas ģimenēm, kuriem bērni ir skolas vecumā. Vecākiem vairs nav jābūt pusslodzes pieskatītājiem un skolotājiem. Bērniem vairs nav jābūt izolētiem no saviem vienaudžiem. Un skolotājiem vairs nav jāmokās, savaldot tādu klasi, kur katrs skolēns atrodas savās mājās. Nākamajā mācību skolām ir jābūt atvērtām un jārīkojas jau tagad, lai to sasniegtu. Šis ir drosmīgu lēmumu laiks!” – tā uzsvēra M. Staķis.

Lai saņemtu atbalstu pašvaldības izglītības iestādē, 80% darbinieku jābūt Covid-19 vakcinācijas sertifikātam vai derīgam sertifikātam par Covid-19 izslimošanas faktu. Skolām jāsasniedz 80% vakcinācijas apjoms līdz 15. septembrim. Finansējumu skolas varēs izmantot pēc saviem ieskatiem – gan tehniskā nodrošinājuma atjaunošanai, remontdarbiem, šos līdzekļus var izmaksāt skolu darbiniekiem prēmijās.

Finansējumu varēs izmantot Covid-19 seku mazināšanas pasākumiem; darbinieku atalgojumam, piemaksām; telpu remontam, āra laukumu labiekārtošanai; kvalifikācijas celšanai darbiniekiem vai tehniskajam nodrošinājumam.

“Mums ir jāapzinās, ka mēs esam vērtīgs sabiedrības resurss un paraugs, jo protam kritiski izvērtēt informācijas avotus un atbildīgi un empātiski palīdzēt nodrošināt epidemioloģiski drošāku vidi mūsu izglītības iestādēs. Mūsu mērķis ir visiem viens – būt veseliem, stipriem, motivētiem atsākt mācības 1.septembrī , un pēc iespējas ilgāk un atbildīgāk noturēt šo procesu. Mēs redzam, kā tas ir ietekmējis mūsu rezultātus, mūsu skolēnu un mūsu pašu psiholoģisko labklājību un pārējos aspektus. Paldies visiem tiem, kas ir jau parūpējušies par savu un savu līdzcilvēku veselību, un grasās to darīt arī bez papildu  pamudinājuma,” sacīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka. 

“Skolai un bērniem ir vajadzīgs vesels pedagogs. Mums nav tādu resursu, lai varētu aizvietot pedagogus, kuri slimo. Šeit katram ir jārūpējas par savu veselību un jādomā, kā pasargāt sevi. Vakcinācija nav modes lieta, tā ir nepieciešamība katram. Ļauties mītiem par vakcināciju šobrīd nav mūsdienīgi,” uzsvēra Rīgas Valsts Klasiskās ģimnāzijas direktors Romans Alijevs.

Pēc Izglītības, kultūras un sporta departamenta sniegtās informācijas, pašlaik Rīgā ir vakcinējušies mazliet vairāk nekā puse pedagogu. Rīgas pirmsskolās strādā gandrīz 8000 darbinieku, vispārējās izglītības iestādēs – gandrīz 17 000. Lai varētu droši atsākt mācības klātienē, vajadzētu būt vakcinētiem vismaz 80% personāla.

  1. gada jūnija beigās veiktās aptaujas dati liecina, ka vakcinējušies ir 58% pedagogu un 37% tehnisko darbinieku skolās, kā arī 35 % pedagogu un 52% tehnisko darbinieku pirmsskolās.

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

TOP Komentāri

avatar