Rīgas centrā būvē jaunu īres dzīvokļu namu

Risinot kvalitatīvu, jaunu dzīvokļu nepieejamības problēmu Rīgā, nekustamā īpašuma attīstītāji dažādo piedāvājumu ar īres dzīvokļu jaunajiem projektiem. Tie ir īpaši pievilcīgi cilvēkiem, kuri meklē vidēja vai īstermiņa mājokli, vai šobrīd nevēlas uzņemties dzīvokļa iegādes finansiālās saistības. Ar Bigbank Latvija finansējumu viens šāds projekts top Stabu un Skolas ielu krustojumā.

Daudzdzīvokļu nama Stabu ielā 2a celtniecība tika uzsākta pērn un tiks pabeigta šā gada nogalē. 7 stāvu ēkas kopējā platība ir 1,550 kvadrātmetri, un tajā būs 33 dzīvokļi, kā arī divas komerctelpas pirmajā stāvā. Gandrīz visiem dzīvokļiem būs balkoni vai terases, kas Rīgas centra mājokļos ir retums. Plašākās terases būs pat 16 kvadrātmetru lielas.

Pēc Latio grupas uzņēmuma SIA Stabu2A pasūtījuma būvētajā ēkā būs 28 vienistabas dzīvokļi un 5 divistabu. Īrniekiem tie būs pieejami ne vien ar pilnu apdari, bet arī mēbelēti. Tas nozīmē, ka klientiem nebūs jāiegulda papildu līdzekļi mājokļa iekārtošanā – tajā varēs sākt pilnvērtīgi dzīvot uzreiz pēc līguma noslēgšanas.

Projekta dzīvokļi būs īpaši pievilcīgi jaunajiem profesionāļiem, jo ēka atrodas ļoti tuvu galvaspilsētas darījumu centram – Skanstes kvartālam, kur noslēdzoties ilgi gaidīto biroju ēku būvniecībai, tuvāko gadu laikā tiks izveidoti vairāki tūkstoši jaunu darbavietu. Vienlaikus, kā Stabu, tā Skolas ielas ir salīdzinoši klusas, ar vienvirziena satiksmi. Pie tam Skolas ielā ir izveidots veloceliņš, kas atvieglo ātru un drošu nokļūšanu vajadzīgajā pilsētas vietā ar velosipēdu.

«Pieprasījums pēc jauniem, kvalitatīviem īres dzīvokļiem Rīgā ir ārkārtīgi liels, vēl lielāks nekā pirms gada, taču atbilstošs piedāvājums ir niecīgs. Lielākoties tie ir vecu ēku rekonstruēti dzīvokļi. Esam gandarīti, ka varam piedalīties šī daudzsološā projekta realizēšanā un piedāvāt rīdziniekiem un pilsētas viesiem modernus, pilnībā aprīkotus dzīvokļus pašā Rīgas centrā. Latio grupa ir viena no pieredzes bagātākajām un respektablākajām nekustamo īpašumu uzņēmumu grupām Latvijā, tādēļ jūtamies pagodināti, ka tikām izraudzīti par šī projekta finansētājiem,» saka Bigbank Latvija Uzņēmumu kreditēšanas nodaļas vadītājs Mareks Grodskis.

«Izmantojot iepriekš iegūto pieredzi un respektējot 2007. gada atklātā arhitektūras ideju konkursa rezultātus, gada beigās klientiem piedāvāsim Rīgas vēsturiskajam centram unikālus dzīvokļus. Pārdomāti un kompakti dzīvokļi ar plašiem, sienas augstuma logiem, balkoniem ar lielisku skatu un modernu dizainu. Projekta novietojums vēsturiskā centra un jaunā darījumu centra Skanstes satikšanās punktā mūsuprāt ir jaunā profesionāļa ideālā mājvieta. Eiropā aizvien populārāks kļūst «15 minūšu pilsēta» dzīves koncepts urbānajā vidē, kas paredz mājokļa novietojumu tā, lai viss nepieciešamais ir īsa gājiena attālumā,» norāda Latio valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar