Rīga sarūpējusi Starptautiskajai ģimenes dienai veltītus pasākumus

14. un 15. maijā, turpinoties Ģimenes mēnesim, ikviens ir aicināts iesaistīties aktivitātēs, kas norisināsies galvaspilsētas centrā, apkaimēs, vairākos muzejos un kultūras centros.

Sestdien, 14. maijā, plkst. 10.00 starts tiks dots Rimi Rīgas maratona “DPD jūdzes” skrējējiem, bet plkst. 11.00 ir gaidāms skrējiens bērniem līdz 12 gadu vecumam, pēc izvēles piedāvājot trīs trases – 400 metru, 200 metru, kā arī “Happy mazuļu” trasīti pašiem mazākajiem.

No plkst. 13.00 ģimenes ar bērniem būs gaidītas Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas pagalmā, kur pasākuma “Viens otram tuvāk” laikā bez maksas varēs vērot leļļu izrādi, doties rotaļās ar dažādiem pasaku tēliem, kā arī baudīt ziepju burbuļu šovu.

Vakarpusē, no plkst. 18.00, starptautiskās akcijas “Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī-muzejā būs skatāma tematiska izstāde “Nabas saite”, kas veltīta Aleksandra Čaka un viņa mātes Emīlijas Lizetes Čadaraines attiecībām. Turpat no plkst. 22.30 skanēs kopdziedāšanas koncerts, piedaloties dziesminiecei Antai Eņģelei. Savukārt līdz plkst. 01.00 ikviens varēs doties pastaigā muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”.

Svētdien, 15. maijā, kad tiek atzīmēta Starptautiskā ģimenes diena, galvaspilsētā gaidāmas vairākas tematiskas norises, kas paredzētas visai ģimenei.

Kultūras centrā “Iļģuciems” plkst. 11.00 sāksies bērnu rīts “Lote dodas ekspedīcijā”, kur bērni kopā ar Loti un viņas draugiem atklās kaut ko jaunu un aizraujošu rotaļu piedzīvojumā, bet plkst. 15.00 un plkst. 18.00 būs vērojama Liepājas Leļļu teātra izrāde “Ežumilla. Mežlaumiņa baigajā biezoknī”.

Tikmēr Holšteinu-Upmaņu ģimene kultūras un atpūtas centrā “Imanta” dāvās prieku koncertā “Viss sākas ar mīlestību”, ikvienam pasākuma apmeklētājam ļaujot sajust ģimenisku siltumu. Mūziķi atskaņos tādas dziesmas kā “Daļa Rīgas”, “Gravitātei nē”, “Mosties”, “Nepārtraukti, nenorimti” un citas, kuru autori lielākoties ir paši mākslinieki un dzejnieki Knuts Skujenieks un Imants Ziedonis.

Svētku melodijas būs dzirdamas arī kultūras centrā “Mazā ģilde”, kur koncertā “Ar saviem spārniem Tevi apklāšu” plkst. 15.00 uzstāsies bērnu un jauniešu vokālais ansamblis “Podziņas”, solisti Juris Vizbulis un Anna Amanda Stolere, kā arī mūziķi Valdis Zilveris, Artis Orubs un Andris Grunte.

Savukārt laikā no plkst. 14.30 līdz plkst. 15.30 ģimenes būs gaidītas kultūras pils “Ziemeļblāzma” pasākumā “Orķestromīma”, kur ansamblis “Rīgas Pantomīma” vadīs emociju atveidošanas meistarklasi un aicinās iesaistīties citās jautrās nodarbēs, bet no plkst. 16.00 skatītāji būs liecinieki neparastām teatrālām etīdēm, kurās varēs dzirdēt arī melodijas no daudziem labi zināmām kino un animācijas filmām.

Ģimenes mēneša programma galvaspilsētā ir daudzveidīga un norisināsies līdz pat jūnija sākumam: skanēs koncerti, notiks akcijas, izstādes un izrādes, varēs piedalīties radošajās darbnīcās, sportiskās sacensībās un virknē citu aktivitāšu.

Foto: canva.com

 

TOP Komentāri

avatar