Rīgā notiks Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai veltīti pasākumi

Pieminot 1949. gada 25. marta deportācijas un komunistiskā genocīda upurus, galvaspilsētā norisināsies vairāki Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta organizēti pasākumi.

Piektdien, 25. martā, laikā no plkst. 10.00 līdz plkst. 11.00 jau tradicionāli notiks piemiņas brīdis ar ziedu nolikšanu pie dzelzceļa stacijas “Šķirotava”, kur piedalīsies Rīgas Latgales priekšpilsētas represēto biedrība un tās valdes priekšsēdētājs Andrejs Visvaldis Pūriņš, Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas skolēni un pedagogi, kā arī 110. Rīgas jaunsargu vienības biedri.

Vēl šajā piemiņas dienā Rīgas Domā plkst. 19.00 skanēs koncerts “Agnus Dei”, uzstājoties orķestrim “Rīga”, vīru korim “Gaudeamus” diriģenta Ivara Cinkusa vadībā, kā arī solistei Jūlijai Vasiļjevai un Raimondam Bramanim. Bezmaksas ielūgumi ir pieejami “Biļešu paradīzes” kasēs un tīmekļvietnē, kā arī Rīgas Doma kasē.

Savukārt Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā “Mazā ģilde” plkst. 19.00 klausītāji tiks gaidīti piemiņas dienas koncertā “Ar dziesmu dzīvībā”. Tajā latviešu komponistu skaņdarbus izpildīs jauktais koris “Sonore” diriģenta Anda Grozas un Andra Pujāta vadībā. Ieeja koncertā būs bez maksas, uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un lietojot medicīnisko sejas masku vai FFP-2 respiratoru.

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

TOP Komentāri

avatar