Radi gaismu un siltumu pats

Gada tumšajā laikā, kad aiz loga ik dienu satumst arvien agrāk, varam ļauties radošām idejām un paši radīt gaismu un siltuma sajūtu. Turklāt tā ir iespēja uzburt arī svētku noskaņu mājās un sirdī. Kā to izdarīt? Iedvesmojies no STEaMup.lv komandas sagatavotajām idejām!

Dod svecēm otro iespēju

Ziemas sezonā mēs bieži dedzinām sveces, tāpēc radīt tās pašam varētu būt aizraujoša un radoša aktivitāte garajos un tumšajos vakaros. Sveces var liet, izmantojot gan bišu vasku, gan sveces, kas nav izdedzinātas līdz galam, dodot tām otro iespēju. Ūdens peldē izkausē līdz galam neizdegušās sveces, pēc tam formiņās ievieto degli un ielej izkausēto masu. Atstāj uz mirkli sacietēt, un jaunās sveces ir gatavas dedzināšanai. Turklāt papildus vari izveidot laternu, kur sveci ievietot. Tev būs nepieciešams kāds stikla trauks, piemēram, burka, kuru vari aplīmēt ar interesantiem pinumiem vai krāsaino papīru. Tāpat vari izmantot dažādas pērlītes vai akrila krāsas, laternas padarot vēl krāsainākas.

 

Krāsainās lavas lampas

Vai zini, kā darbojas lavas lampa un kā to iespējams izgatavot? Protams, īstu lavas lampu mājās izgatavot būs grūti un bīstami, taču arī tās imitācija der kā lieliska alternatīva. Lai izveidotu lavas lampu, būs nepaciešama caurspīdīga pudele, eļļa, putojoša tablete (piemēram, šķīstošais aspirīns), ūdens un pārtikas krāsviela. Ielej pudelē aptuveni trīs ceturtdaļas  ūdens un vienu ceturtdaļu eļļas. Pagaidi dažas minūtes, līdz abi šķidrumi ir atdalījušies – ūdenim jāatrodas apakšā, bet eļļai – augšā, tad pievieno pārtikas krāsvielu un putojošo tableti. Labākam rezultātam pudeli aizskrūvē un sakrati. Pēc tam lavas lampas pudeli noliec sev vēlamā vietā un novēro krāsaino burbuļu kustību.

Gaismu spēle

Tev mājās ir kāda veca lampiņu virtene, ko gribētu atjaunot un padarīt interesantāku? Piepūt balonus vienā izmērā, nedaudz atšķaidi PVA līmi ar ūdeni un izmērcē tajā diegu, kuru aptin apkārt baloniem dažādos virzienos. Pēc tam ar diegiem aptītos baloniņus atstāj nožūt. Kad tie nožuvuši, ar adatu uzmanīgi pārdur balonus un izvelc tos ārā. Liec izveidotās bumbas uz katras virtenes lampiņas un vēro, kas ir sanācis! 

Esi redzams gada tumšajā laikā

Tumšajā laikā gan bērniem, gan pieaugušajiem ļoti svarīgi ir lietot atstarotājus. Tie noder, gan dodoties agri no rīta uz darbu vai skolu, gan nākot mājās vakarā. Turklāt atstarotāju kā stilīgu aksesuāru pie mugursomas vai apģērba vari izgatavot arī pats. Tos iespējams izveidot, piemēram, ar mīļākajiem multfilmu vai pasaku tēliem, un to izgatavošanai nepieciešams tikai kartons, atstarojošā līmlente un, atkarībā no tā, kādā veidā ir paredzēts atstarotāju piestiprināt, – lentīte, diegs vai drošības adata. Bet kā atstarotāju izgatavot? No kartona izveido sev vēlamo atstarotāja formu un no abām pusēm aplīmē to ar atstarojošo līmlenti, izdur izveidotajā formiņā caurumu, kuram izver cauri lentīti vai diegu, vai ieliec drošības adatu, un atstarotājs ir gatavs!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar